Brevet till USA

Många konstiga drömmar fyllde min natt.

Förkylning och honungste har tagit över min dag.

Det enda vettiga jag gjort idag är sortera tvätt och skriva ett brev.

Brevet är till mitt kusinbarn i milwaukee. Hon är 10 år och behöver en brevkompis till ett skolarbete. Vi bestämde oss för att skriva varsin liten del av brevet, så istället för en fick hon fyra. I min del skrev jag om vad jag gör nu, pluggar, söker jobb, jobbar ideellt som fotograf på nationer o i karnevalen, förklarade lite om karnevalen och bad henne skriva om sina intressen. Jag fick även chansen att använda mina gamla undanstoppade brevpapper med blommor, bra att dom kom till användning igen.

Dagen har varit väldigt seg liksom mitt huvud. Har föreläsning 8.00 (dvs 8.15) imorn så borde verkligen lägga mig och sova nu om jag ska lyckas ta mig dit.

Godnatt!

Lördag

Eftersom mina småsystrar har sportlov så passade vi på att boka in några timmar som vi kunde umgås som familj. Vi åkte till Entré och bowlade och shoppade lite. Jag gjorde några rejäla fynd på Monki på halva rea-priset. Jag fick jeansleggins, kjol, hårband, tshirt, tröja och body för sammanlagt 137.50kr! Och visst blir man glad när man gjort riktiga kap? 
När vi kom hem hade jag 2 timmar på mig att duscha, göra mig iordning och slå in Linneas födelsedags-presenter. Av någon anledning flög tiden iväg och plötsligt var jag 30 min sen till min middag med Linnea. Men är man student så är man, och 19.00 betyder att man har dubbelkvart och då börjar man 19.30.  
Presenterna som jag, Lina och Josse lagt ihop till var födelsedags/inflyttnings presenter med köks-tema. En kokbok, lite köksverktyg, textilier i köket osv.
Efter middagen drog jag och Linnea vidare till Josse där vi träffade Lina, Emelie och Ulrika med. Och efter drinkar, färgade tungor, presentöppning, sång och dans i soffan så begav vi oss till stan och Tegners.

En lyckad dag och kväll!  

1.2.
1. Mina fynd från Monki. 2. Linneas presenter.

3.
3. Kvällens outfit.

Pressfotograf!

Idag kom beskedet med posten: jag kom med i Lundakarnevalens Pressektion som fotograf, mitt första hands val! Är sjukt glad och kan inte sluta le^^ Det är inte ofta man får vad man vill ha, just därför blir man så glad när det verkligen händer. Mitt jobb kommer vara att dokumentera allt som händer fram till- och under karnevalen. Var bilderna används berättar jag när dom gör det.

Dom jag har umgåtts med den senaste veckan vet att jag varit väldigt, väldigt nyfiken och nervös. Har kollat min mejl tio gånger om dagen, varit först på posten när brevbäraren kommit och haft ljud på mobilen (har alltid ljudlös+vibrator annars). Kanske känns lite väl hispigt, men när man verkligen vill ha något är man väldigt angelägen att få det. Beskedet skulle komma efter 2,5 vecka och efter ca 3 hamnade det i brevlådan.

På onsdag 4/3 ska jag träffa hela sektionen, ska bli sjukt kul att träffa alla! Och på lördagen den 6/3 är det Karneveljen, dvs kick-off festen för karnevalisterna. Ser fram emot det!


Dags att flytta

Jakten efter lägenhet är i full gång! jobb likaså. Kan vara skönt med ett jobb först dock. Ett som man kan kombinera med studierna hade varit perfekt. Är bara i skolan 3 x 2 timmar i veckan, och lägger ett fåtal timmar på plugg hemma. Annars är man ju ledig att göra annat och då kan jag likabra tjäna lite pengar, så man äntligen kan försörja sig själv.

"Hemma" börjar kännas som ett kollektiv där alla går varandra på nerverna. Vissa medlemmar gör det medvetet, vissa bryr sig inte vad andra tycker och ett fåtal är bara fullständigt respektlösa. Visst finns det bra stunder, men i jämförelse med dom jobbiga suddas dom bra ut. Det börjar kännas falskt från olika håll. Speciellt när diskussioner blir ensidiga, åsikter förbises och man sedan förväntas vara bundis och bästis några sekunder senare utan att varken ha diskuterat problemet eller det kommit fram någon form av ursäkt.

Dags att flytta helt enkelt.

Sol = solglasögon

Igår var det sol, så jag köpte nya solglasögon. Här kommer lite bilder: (och nej, jag har inte klippt mig. håret är uppsatt och uppklippningen har växt ut. dags att klippa sig snart dock, helst innan Egypten!) 


This is the end

- The Maine

...this time I feel like I'm doing something right

It made me sick to think about
Everything you put me through and how you left without
(Saying goodbye) And if it's really over now
Then you can walk away and it would be the last time

This is the end
Of you and me
And everything I used to be
Back then it meant something
But you're living a lie, you just can't hide from me

You had me hanging on your last word
And now I'm feeling a little less than trusting
You had me wishing we were something
But left me here with a whole lot of nothing now

This is the end
Of you and me
And everything I used to be
Back then it meant something
But you're living a lie, you just can't hide from me.
___________________________________________

Texter som man kan reletera till finns det många, just nu passar den här bra in. The Maine är dessutom ett av mina absoluta favoritband. Musiken är punk/rock,collagerock. Det enda negativa med att dom inte är så stora är att dom inte finns i Sverige:/ -dom har inte riktigt nått hit än. Men som sagt, musiken är kanon! In o lyssna på youtube o myspace o allt vad det finns:) Deras senaste skiva Can't stop, Won't stop har spelats nonstop här hos mig idag, springer rundor o städar o sjunger med till alla låtarna. Texterna sitter som en smäck. 

Nu ska jag fortsätta städa.  

 

Medie och kommunikation

Idag i skolan diskuterade vi hurvida det ekonomiska fältet styr det symboliska och vilka konsekvenser detta får. Detta skulle man kunna reflektera över och analysera vidare på. Vi lever i ett samhälle där medierna agerar dommare och bestämmer vad vi ska få veta och vilken bild av saker och ting vi ska få se. Genom att välja att visa någon aspekt försvinner andra. Man döljer verkligheten genom att visa något annat, en del av det men inte hela. Detta blir då folkets verklighet. Det ekonomiska fältet styr inte bara det symboliska utan även det journalistiska fältet. Men utan varken det symboliska eller journalistiska skulle inte det ekonomiska existera.

Det ekonomiska fältet = tid och pengar.
Journalistiska fältet = värderingar, arbetsrutiner etc.
Symboliskt fält = betydelser, tolkning.

Med att det ekonomiska fältet styr det journalistiska och symboliska menar man att genom att bestämma över tid med pengar t.ex. när det gäller TV och vad som ska visas på TV, bestäms också vilken publik man vill nå ut till, vad publiken ska få ta del av etc. Val av TV-serier, reklampauser, nyhetssändningar. Listan är lång. 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Denna delkursen heter Mediernas utbud och fortsätter den i samma fart som den börjat kommer det bli riktigt kul tror jag. En tråkig sak är dock att idag var vår mentor -och kursansvariges sista dag. Han ska börja jobba i malmö istället. Och vi får en ny föreläsare. Hur han är och om han kan mäta sig med Micke får framtiden visa.

Miss independent

I samband med att jag börjat lära mig vad det krävs för att sköta ett hushåll, betalar räkningar, lagar mat, tvättar, håller koll på ekonomin osv. så har jag fått en känsla av att jag bor ensam. Jag sköter mitt eget hushåll -även fast jag fortfarande bor hemma. Som student i Lund möter man inte så många som fortfarande bor hemma, eftersom de flesta är från andra delar i Sverige. Detta gör även att det blir svårare för oss som redan bor här att skaffa bostad, vi hamnar ju sist i kön. Stannar jag i Lund några år till så kanske det är värt att börja leta efter eget ändå. Men om utbildningen tar mig uppåt landet snart så känns det inte så lönt. Only the future can tell. Det är rätt skönt som det är nu iaf, bor ensam fast hemma.

Ny header inklistrad

Tyckte det var dags att byta, testa på något nytt. Det är vår! även om vädret inte förstått det än. Dessutom är bilden från smågatorna i centrala Lund och det är ett bra sätt att presentera en blogg som handlar om studentlivet i Lund -don't you think?


Glada miner

Idag har nog allt som kan gå fel på en dag gått fel, men det mesta löser sig igen. Jag menar, varför vara sur när man kan vara glad? Min hjärna måste bestämt sig för att vara positiv idag. För istället för att störa mig på saker som gått fel har jag skrattat åt det och hittat något positivt i det.

T.ex:
När jag vaknade så hade jag glömt bort att jag skulle till tandläkaren, kom på det först 30min innan jag skulle ta bussen. Det blev klart stressigt, men det var ändå bra att jag kom på det innan och inte efter.

Jag missade såklart bussen så fick ta en powerwalk till stan. Trodde jag skulle bli sen men jag var 1min tidig!

Missade även bussen hem, och kom på efter halva promenaden att jag tagit en omväg. Men omvägen ledde till att jag mötte Lina på vägen och drog hem till henne och bakade cheesecake.



Dessutom är min tandläkare väldigt go. Har haft henne sen jag var liten och hon pratar fortfarande med barn-röst till mig (undrar om hon gör så till alla?). Repliker som "Var roligt att vara bedövad diagonalt i munnen, det har du nog aldrig varit!" och "Andas djupa andetag, långt ner i magen och slappna av i heela kroppen" får mig alltid att le.

Sen att solen har lyst på mig hela dagen, jag köpte nya solbrillor, fyndade muggar på rea och fikat med fotoutskottet har bara fått mig att må ännu bättre. 

Bra dag helt enkelt!

Novisch fotografering

Har spenderat större delen av dagen med fredagens bilder. Hämtat ut dom på ÖG's, gallrat ner ca 800 till 140st som ska upp på hemsidan. Här nedan kan ni se ett smakprov av bilder:



(I slutet av veckan kommer ni kunna se alla på ÖG's hemsida: Ostgota.nu, du hittar även länk under mina länkar.) Det var Östgöta Nations novischfest med sittning och eftersläpp som jag i fredags fotograferade tillsammans med Erik. Eriks bilder ligger redan uppe på hemsidan eftersom att det är hans bror som är förman :) En mycket trevlig kväll med både gamla och nya vänner, glada novischer, hjälpsamma jobbare, god mat, trevligt sällskap helt enkelt! Hade även 3st kameror på 2 pers, dvs. Erik fotade med en och jag med två: fick testa på den nya nationskameran, NIKON.

Nu är jag tillbaka som fotograf, känns bra!   

Tick tack, tick tack

Ibland går tiden alldeles för snabbt och annars står den bara still. Idag t.ex. tänkte jag i förväg att jag skulle hunnit ladda in, gallra och redigera bilderna från fredagens fotografering, men icke då. Istället har jag spenderat dagen med Daniel, på nova och hemma-mys. Ska ändå till ÖG's imorgon och hämta upp bilderna från nationens kamera (som jag fotograferade med på klubben) så dom kommer upp på hemsidan snart med -Allt ska ju ske snabbt!

Till temat hör även att jag hittat en av mina amerikanska "kusiner" på facebook. Det var väldigt många år sen vi sågs nu och den enda kontakten vi haft är brev och kort några få gånger om året. Så det va en nice suprise :) 

Så tiden rinner iväg från mig! men i väntan på egypten så är det fortfarande två veckor kvar, som känns som en evighet.  


mina favorit halsband just nu (som jag för övrigt gjort själv)


Girls night;

Don't stop, make it pop
DJ, blow my speakers up
Tonight I'mma fight
'Til we see the sunlight
Tick tock on the clock
But the party don't stop, no.

Här laddas det upp för fulla muggar med Ke$ha och NRJ! Ikväll ska jag spendera lite quality-time med min Lina:) Middag & girls night out!


Jag & Lina

Bilderna från gårdagens fotografering på novishfesten kommer upp på ÖG's hemsida inom kort, och några smakprov läggs upp här när snarast!

Dagen hittills

Mer snö och mer slask, blöta fötter och förkylning. Kan inte vintern ge sig så det kan få bli vår snart? Dock fick jag se något av det vackraste jag sett på hela vintern imorse: UB-parken i total dimma. Snö + dimma måste vara något av de mest fotogeniska ting som finns, och därför hade jag såklart inte på mig min kamera... Riktigt synd, för det hade kunnat bli fina bilder det.

Halva natten spenderades till hemtentan (som äntligen är klar, wiihoo!) och halva natten till att ligga och lyssna på när traktorerna skottar snö på Tetra Packs tak. Lite sömn om ens någon inatt alltså, men nu är hemtentamen inlämnad efter många om och men: problem med att få tag i expeditionen på skolan bland annat. Boken som jag hållit på i några veckor eftersom jag behövde den till hemtentan, är numer tillbaka lämnad och böterna är betalade. Mycket avklarat idag lagom till helgen. Nu finns det till och med tid att vila lite inför ikväll. Min träningsvärk skulle kunna få försvinna lite med. Måste ju vara pigg och rörlig ikväll när jag och Josse ska fota ÖG's novischfest. Har inte fotograferat åt ÖG sen på deras bal i oktober, och aldrig fotograferat en sittning, men det ska bli kul! 

Lägger upp bilder från det i helgen! 

 

Nedräkning

1 dag kvar till mitt hälsosammare liv börjar
2½ dagar kvar till hemtentamen ska vara inlämnad
3 dagar till novischfesten på ÖG's som jag ska fotografera
8 dagar till mötet på ÖG's med fotograferna
9 dagar till studiebidrag och lön
11 dagar till jag får byta ut örhänget i min senaste piercning
12 dagar till mejlet (om vilken post i Lundakarnevalen jag fick) kommer
15 dagar till pub-O (även kallad pub snapphanen på Krischan) 
18 dagar till Karneveljen
21 dagar till Egypten 

Ser fram emot det! 


Analys som hemtentamen

Äntligen har jag kommit loss och börjat skriva på min hemtentamen som ska vara inne på fredag. Fick inte mycket gjort igår men kunde inte somna innan jag kommit igång så vid 02 satt jag i sängen och skummade igenom kurslitteraturen för ispiration. Uppgiften är att analysera ett internetfenomen utifrån de begrepp vi lärt oss och härmed har jag valt bloggar. Mycket intressant om man låter sig tänka efter. Varför skriver vi bloggar? Varför läser vi andras bloggar? Varför anammar vi detta fenomen? Vad har det för påverkan på oss? Detta ska jag försöka komma fram till endast med hjälp av mina böcker och sedan analysera svaren och dessutom skriva en hyfsat sammanhängande text, tills på fredag. Lite kort med tid kan man tycka, men blir ju ofta så: att man skjuter upp allting till sista sekunden. Nu har jag 2-3 dagar på mig, hoppas på att återfå fokuset jag hade på att plugga imorse -imorgon. 

Önska mig lycka till?
Tack.  

Alla hjärtans-bakning

Jag och hjärtat bakade kladdkaks-muffins till våra familjer på Alla hjärtans dag. Eftersom båda föredrar en mysdag hemma tillsammans framför att gå ut, så gjorde vi just det. Det blev bakning, fika, Project Runway och kvällsmat hos mig och sen drog vi hem till honom för film och kvällsmys. Vi såg The Ugly Truth som var riktigt bra, aningen förutsägbar men vilken romantisk film är inte det? Lyckad dag tycker jag:)


Våra kakor (vissa mer o vissa mindre lyckade)... roligt hade vi i alla fall!

Festligheter

Efter handbollen i lördags åkte vi direkt hem till Camilla som fyller 21 och hade släkt (och familjevänner)-kalas. Där bjöds det på mat och tårta. Tyvärr har jag inga bilder därifrån eftersom min kamera hängt upp sig. Den är ju redan sönder och sen ville jag zooma på handbollen och då dog den totalt. Får se om den går att återuppliva eller om jag ska låta den vila framöver. Ett snabbt grattis till Camilla alltså och sen drog jag vidare till Amanda som fyllt 21 i torsdags. Förfest med skidskytte-tittning och sedan drog vi ut till TegnersT-Bar goes BIG. Favorittjejerna på bild nedan. (Bilderna nedan är ifrån miloo.se.)


Amanda, Lina, Jag, Josse

Jag hittade även denna bilden från dansgolvet som jag bjuder på. Alla står stilla och pratar och kramas och jag dansar fullt ut, haha som det kan gå^^ Nu får jag igen för alla vimmelfoton jag tagit det senaste året på folk med roliga dans-moves;)


Dagens Outfit


Såhär såg jag ut på matcherna:

Jeans GinaTricot, Linne H&M, Hood H&M Divided, Halsband med hjärtan Guldfynd.


Skånederby i Handboll

I helgen fick jag uppleva handboll ur ett lite annorlunda perspektiv. I Malmö Arena ägde skånederbyt mellan H43-Ystad IF och Lugi-Malmö HK rum, jag och syster (båda gamla H43-spelare) var där med Pappa (gammal Lugi-spelare) och en av hans kollegor. Företaget dom jobbar för äger en av logerna, så den utnyttjade vi. Logen är en komplett etta med eget badrum och kök, fotöljer, middagsbord, bardisk ut mot planen och tv (där matchen visas). Det enda som saknas är en säng. Och tur är vell det, annars skulle jag seriöst kunna tänka mig att bo där. Skämt åsido, det var häftigt att få uppleva handboll ur ett annat perspektiv än vanligt. Istället för att se matcherna från läktaren och äta varmkorv i pausen satt vi på "balkongen" och åt räkmackor i pausen, rena lyxen. Tyvärr gick det inte lika bra för Lundalagen i detta derbyt. Det blev förlust för båda lagen när H43 tappade i slutet och Lugi gjorde en katastrof-match.

Här är lite bilder från matcherna iaf:

Matbord och tv i logen med utsikt över planen, Läktaren och logerna, Planen och storbildsTVn (repriserna uppskattades!). Här spelar H43 weelers i pausen.

"Jag mår dåligt av..."

"Jag mår dåligt av små kommentarer. Av att folk i min omgivning har ett behov av att hacka ner på andra. Av all negativitet jag utsetts för dagligen. Det smittar av sig så att jag mår fysiskt illa. Jag stänger in ilskan i mig själv, rädd för vad som kan hända ifall den kommer ut. Människorna med kommentarerna gräver gropar för sig själva. Respekten börjar försvinna. Jag skärmar av mig och blir ensam. Letar efter en väg ut."

Sommar om 1 månad

Nu är det bokat! Vi har hittat en vecka som passar oss båda. Om en månad sticker jag och Daniel till Hurghada, Egypten. En välförtjänt semester och get-away, speciellt för Daniel. En vecka av sol, bad, avkoppling och tid tillsammans. Beräknas vara 24 grader i luften och 22 i vattnet. Kommer bli sjukt nice:) Vill börja packa nu. Men innan jag kan fokusera helt på Egypten har jag hemtenta i skolan, fotouppdrag för ÖG's på deras novischfest, Karneveljen och förmodligen annat som dyker upp. Och till resan måste vi fixa med pass o vaccination. Men ändå, jag får sommar om en månad, kan ni förstå det? :) 

Jag och syster på rhodos sommaren 08.
(Somrigaste bilden jag har på denna datorn..)


Rätt & Fel upprop!

"What are they waving at?"
"I don't know, I'm to short for this town."

Holländarna bakom oss om varför vi gjorde vågen i Lundakarnevalskön imorse.


07.30 började vi köa till uppropet till Lunds största (och kanske Sveriges knasigaste) event, Lundakarnevalen 2010 med temat Rätt & Fel. Kl. 12 började insläppet och de 5000 första skulle få garanterad plats. Detta var även den enda chansen att köpa biljett till Karneveljen, dvs. Lundakarnevalens kickoff-fest. Vi hamnade utanför Ariman, 300-400m bak. Där satt vi på en lastpall med filtar i högar över oss och hade det hyfsat mysigt trots minusgraderna och snön som föll. Vi lekte lekar, åt vår matsäck, värmde varandras fötter, dansade till beatet av dom säkert 20tal bergsprängarna som var på plats och gjorde allt för att hålla värmen. Fötterna var det största problemet, förutom dom så lyckades vi rätt bra. Studentradion sände live, flera tidningar var på plats och scenen bjöd på underhållning i allt från Afro-pass till gäster i form av gamla Karnevalister.

Jag tror klockan var närmare 14 -14.30 när vi kom in i AF Borgen. Man fick en fyll-i-lapp, chansen att köpa sin biljett och sedan bar det av. Upp o ner för trappor, baklänges-hoppning i hopp-hage, spöktunnel, dragkamp, limbo-disco och sen vidare in i Stora Salen där alla sektionerna satt och presenterade sig och rekryterade folk. Träffade på en massa gamla Boelister, gymnasievänner och allmänt studentfolk. Jag sökte till Press, Tidningen, Syeriet, Barnevalen och Festmästeriet. Nu får man vänta 2-3veckor och se var man hamnade. 

Eftersom att kroppen var utmattad från kö-ningen och man blev helt slut i huvudet när man kom in (skyller på det) så lyckades jag stava fel på vilket land jag kom i från, bostadsadress och skriva Sara på postnummer...  Det hela resulterade i en väldigt kladdig lapp.

Allt som allt var det en kul upplevelse! som jag förmodligen gärna hade gjort igen, eftersom att det bara inträffar vart 4:e år. Men just därför så vet jag inte om man kommer få chansen igen. Är man kvar i Lund om 4 år? Kanske, kanske inte. Bäst att passa på medan man är här känner jag =)

Och med de orden slutar dagen idag. Dags att sova och ta igen all sömn jag förlorade i natt.

Några bilder från dagen:



Kön, Nästan framme, Stora Salen, Fyll-i-lappen, Studenterna tar över Lundagård, Jag i full mundering.

Bilder från lördagen

Här kommer bilderna från middagen på Pizzeria Romana där vi firade Sandras 20års dag. (Jag får ännu en gång be om ursäkt för dåliga bilder. -Det beror fortfarande på min söndriga kamera... köper ny så fort jag hittar en bra som passar mig. Tills dess hoppas jag att bilder i övrigt uppskattas.)

Stressig dag

Idag vaknade jag lite halvbakis från gårdagen. Åt frukost/lunch, gjorde mig iordning och åkte till IKEA med familjen. Sanna skulle ha en ny garderob och jag är i starkt behov av en ny skrivbordsstol. Men som alltid när man åker till sådana här ställen kom vi hem med mycket mer. Jag köpte t ex. en växt till fönstret och en dörr-krok och så hittade vi presenter till Sandra.

Vi kom hem vid 17.30 och 19.00 skulle jag, Sanna och Sofie vara på Romana och fira Sandras 20års dag. Vi var där 19.10 (tidigt för att vara oss!). Käkade pizzor och hade trevligt med "en hink cider". Sprang även på Markus från gymnasiet:) Tyvärr kunde jag inte följa med ut ikväll eftersom jag som många andra ska köa till Lundakarnevalen imorgon. Vi har planerat att vara där kl. 07.00 men det finns dom som tänker börja vid 5-6. Kyla, snö, slask...
5000 studenter, bakfylla, fylla...
varm oboy, kexchoklad, kebab...
orkester, kortlekar, viskningsleken...
Har hört mycket om vad som kan och kommer att hända i kön. För att inte ställa in sig för mycket på vad som kan hända, och för att jag borde sova nu om jag ska komma upp halv 6 imorn, så skriver jag mer om vad som faktiskt hände antingen imorgon kväll eller på måndag (beroende på hur trött jag är imornkväll).

Kommer även bilder från idag, som jag inte hinner ladda in nu.

Godnatt! Hoppas på en kul kö-ning :)
Håll tummarna för att jag inte dör i kylan? Tack :)

Dagens outfit

Idag handlar om att med små knep känna sig super-snygg:)

Plockade fram en gammal brosch och lät den pryda min annars ganska vardagliga tröja med krage.

För festen ikväll hade jag tänkt ha på mig mina nya svarta spetstights, kjol/shorts, linne o kavaj. Men nu när jag skulle klä på mig kände jag inte alls för att vara uppklädd. Så istället blev det jeans, vitt linne, svart kofta, min nya sjal från H&M, en drös smycken och en lätt sminkning. För att inte vara allt för vardaglig satsar jag på orange/röda läppar (som jag läste i min nya Glamour ska vara det mest spännande inför våren). Jag är vanligtvis svag för att sminka hårda ögon och köra på en ljus nyans på läpparna. Men idag blir det tvärt om, Ljusa ögon, svart mascara o kajal och röd/oranga läppar. Vår-fräsht :)


Film-mys

Försov mig bigtime idag och missade seminariet. Jag sjukanmälde mig till min mentor, som svarade inom 5min (förmodligen från sin Iphone) och sa att det var lungt och jag är godkänd -Nice! 

Så sitter jag i soffan och tittar på Pocahontas med Sanna. Förmodligen första gången man ser den och inte gråter. Utan istället ifrågasätter olika händelser. Ex. hur hon kan sjunga under vatten? varför alla disneyfilmer har sånger, dom är ju inte musikaler? hur dom kan mötas och inte förstå varandra och 5min senare sitta och prata? och tillslut likheterna med Avatar. Det mäktiga trädet Gammelmor-Pilrot, själarna runt om kring oss, dom civiliserade som attackerar urbefolkningen, "vildarna". Googlade det och märkte att det är fler som ifrågasatt likheterna. Är detta något som skaparna av Avatar känner till? Är det någon som vet och vill berätta för mig? :)

Nu ska jag laga mig lite lunch och sen ta en dusch och försöka piggna till. Har inte bestämt mig om jag är frisk nog att följa med ikväll... men vill. Kan ju iofs följa med och sen dra hem om jag inte mår bra. Festen är ju trots allt bara 10 min här ifrån :) Får se hur jag gör. 

Skriver senare ;)

 

Saker att se fram emot

Jag har svårt att somna på grund av ivern i mig nu. Fick precis veta att våran resa kommer bli av! Nu är det bara att boka ett datum :) Jag tycker om att resa, vem gör inte det? Men min familj är en sådan som varje sommar rest till en ny plats -vi vill se allt. Jag har varit i USA 3 gånger, bilat i Europa några sommrar och tagit charters till olika soliga medelhavsöar för att nämna några resor. Men jag har aldrig rest utan familjen. I maj 2008 var jag och systrarna i Madrid några dagar för att hälsa på vår kusin som pluggade där, men närmare än så kommer jag inte en resa med vännerna/en resa på egen hand. Och nu blir det av -och jag kan knappt bärga mig. Vill resa NU! :)

En annan sak att se fram emot i vår för min del är att jag förmodligen blir av med tandställningen. Har haft den i 3 år nu, så snart dags tycker man. Börjar se fint ut i munnen, alla gluggar har försvunnit, även så "det extrema" överbettet (som tandläkarna kallar det men som varken vännerna eller jag kan se).

Blir stora förändringar i vår alltså, och jag ser riktigt mycket fram emot varenda en.

Även om att sova känns omotiverat nu, så borde jag ändå försöka. Imorn har jag seminarie i skolan och sen ska vi fira Alex som fyller 25! :)

Godnatt!

"Tänk om vi får användning av den i framtiden..." -kind of people.

Vårstädningen fortsätter och idag gick jag igenom min "tekniklåda" med gamla band -och cd-freestyles, kasettband, hörlurar, miniräknare, gameboys etc. Jag kallar det vårstädning när det egentligen är en allmän städning och utrensning av hela rummet. Här har jag 11års presenter och saker jag plockat på mig. Okej allt har man ju inte sparat, men tydligen väldigt mycket. Mina föräldrar har också alltid varit sånna som sparar på allt. "Tänk om vi får användning av den i framtiden..." -kind of people. Vissa saker sparar man för man vill ha det nu, andra för att det kan komma till användning senare i livet och vissa kan man bara inte tänka sig att göra sig av med. Men genom att sortera ut lite i taget så kan man få bort en hel del. Min motivation är att den dag jag flyttar vill jag inte behöva ta itu med allting. Då är det skönare att ha gjort det i förväg. Dagen när det måste göras kommer ändå komma förr eller senare. Och vårstädning är ett skönare, lättsammare och fräschare sätt att se på det. Ut med det gamla (spara lite), och in med det nya.

Kasettband är en sådan sak som är kul att ha kvar. Det är vell bara i ljudböcker som det möjligtvis finns kvar i butikerna... och om några år är dom säkert bortglömda. Själv tycker jag att det är kul att mamma och pappa sparat på sina gamla LP skivor, så nu ska jag spara på mina kasettband och visa för mina barn nån gång i framtiden. Måste även spara någon freestyle bara för att, frågan är bara om dom fungerar om några år... men det är ett senare problem.

På tur är mina torkade rosor. Har en hel samling -och vet när och av vem jag fått varenda en av dom. Men där finns två stycken som betyder mer för mig än alla dom andra. Och om jag bara får spara några så tar jag dom två och slänger resten. För vissa är inte ens så fina längre... det är mer minnena som betyder, men samtidigt försvinner inte minnena för att blommorna gör det. Jag blir bara inte påmind om dom lika ofta. Dom två som definitivt sparas är en vit och en röd ros -dom två senast tillkomna.

Långt inlägg, men så blir det ibland. Nu ska jag fortsätta städa så det kan bli klart någon gång (förmodligen lagom till jag flyttar...).

Ett klick bort finns sommaren

Sommar, sol och värme låter riktigt frestande, men tyvärr avlägset nu. Dock behövs inte juni, juli, augusti för sol och värme alltid. Som en liten flykt från vardagen har jag letat sista minuten resor till värmen. Man får hindra fingrarna från att klicka hem två första-bästa biljetter. Särskilt när man snubblar över riktiga kap. Nu åker vi, kan vi? Jag kan, kan du? Plugg och jobb ivägen. Vi rymmer till solen! Är det värt konsekvenserna som dyker upp när man kommer hem? Det är svårt att vara spontan när saker och ting krockar. Men likväl sitter man där och bläddrar igenom rese-guiderna och drömmer sig bort. Bara tanken på den varma solen mot min hud, tunna svalkande kläder, fruktsmoothies och svalkande dopp i havet gör mig glad. Att få fly vardagen, om bara i tanken...


Jag och lillasyster på Rhodos sommaren -08.

Dubbla klockor i julklapp

Har äntligen fått min klocka länk-justerad. Fick den här klockan av farfar i julklapp. Det är en herrklocka och mina handleder är extra smala, så fick ta av 4 länkar för att den inte skulle ramla av handen. Men nu sitter den där den ska:)

Nu är det väggklockans tur, som jag även den fick av farfar i julklapp. "London, Kensington" står det på. Den ligger fortfarande på skrivbordet utan batteri. Så ska skaffa ett batteri och sen sätta upp den på väggen ovanför magnet-tavlan.


Traskade runt i slasket




Snö, snö, massa snö. Men idag hade jag torra fötter. Inte tack vare mina nya stövlar dock. När jag stolt visade dom för mamma igår, kom hon på att mormors gamla stövlar stog nere i källaren. Den ena klacken saknas, sulan är sne, det sitter en nyckelring i blixtlåsen och dom är en storlek förstora -men dom är hela och torra! (och passar lite bättre med knälånga raggstrumpor i.) Traskade runt i slasket i dom idag. Det enda problemet var att dom är platta på undersidan och därför väldigt-väldigt hala. Så påvägen hem från skolan gick jag inom Din Sko och köpte mig ett par halkskydd. Ska testa dom imorn och se om det fungerar:) Får se om jag lämnar tillbaka dom nya stövlarna.. vad tycks? sparar 400kr på det.

Påtal om snön, så är det lite förvånandsvärt hur mycket det skottas om dagen. Jag menar, först kommer dom på morgonen och skottar och sen minst 2 ggr till om dagen. Hur många är det egentligen som jobbar med att köra omkring och skotta vägarna? Dom måste vara väldigt överbefolkade om dom har tid med det. Men det är bra! Dock inte att dom skottar vägarna och trottoarerna men ingenstans att gå över... mellan vägen och trottoaren ligger det 2-3m bred / 1m djup snö. Så jag skuttar runt på gatorna. Men då blir bilarna sura.. hm. Det får dom ta, tänker inte trampa ner i 1m snö och fastna eller bli dyngsur.

Jag gillar mina nyfunna gamla stövlar i alla fall!


På jakt efter nya skor

Kom inte i säng förrän 03 och somnade 05 inatt. Så det är inte så konstigt att jag inte vaknade förrän 11.30. Gick upp, åt frukost, gjorde mig iordning och drog sen till Lina för att ta en promenad till stan. Det är så skönt att få prata av sig med Lina, hon inte bara lyssnar men förstår och ger tips och råd. Tack :) Lina skulle till jobbet och jag hade ärenden. Ett av dom va att köpa ett par nya, men framför allt HELA skor. Jag har varit konstant förkyld hela hösten och vintern och det lär bero på att alla mina skor läcker in. Sen var jag på jakt efter en av mina kursböcker, som jag nu har beställt och väntas få på torsdag. Jag har även lämnat in min klocka på länk-justering och ska hämta upp den imorn efter skolan.

Det här lyckades jag shoppa idag:

1. Spets-tights från Whoops 299kr (Presentkort). 2. Stövlar från Din Sko 399kr.

Plugg, massa plugg.

Grupparbetet i skolan är påbörjat och seminariet är på fredag. Uppgiften är att analysera IT-kommissionens rapport från -94 utifrån de begrepp och modeller vi hittills lärt oss. Vi har kommit en bit på vägen och delat in gruppen ytterligare efter inriktning. Nu väntar bara lite bakgrundsforskning på de olika begreppen och modellerna, välja ut vilka bitar i rapporten vi fokuserar oss på, jämföra idéerna dom hade -94 med hur det är idag -lyckades dom? och om inte -varför inte? Tillslut ska vi träffas igen hela gruppen och samanställa vår analys och förbereda oss på olika mot-argument.

Föresten är det en grundkurs i Medie och Kommunikationsvetenskap som jag läser nu. Man diskuterar hurvida medierna har en viktig roll i samhällets kommunikation. Till en början sökte jag den bara som utflyllnads-kurs (dvs. något att göra tills jag hittat något bättre) men fortfarande i min inriktning. Men redan från dom första föreläsningarna blev jag mer intresserad än jag anat. Det hela har ganska mycket att göra med vår kursansvarige, mentorn. Det är en ung kille som är ny doktorerad. Han är engagerad i målet att få andra intresserade och inte bara av att lära ut, och det fungerar. "Ni vet säkert bättre än jag..." är något en äldre lärare aldrig skulle få för sig att säga, heller inte dra paraleller med facebook. Han får en att förstå vad det handlar om på ett helt nytt plan. Nu känns det kanske som att jag sätter honom på en pedistal, maybe so, men det är bara för att han är så olik alla andra lärare jag haft. Han är helt enkelt bra på att göra mig intresserad.

Nu gäller det bara att på fredag försöka visa och bevisa vad man lärt sig. Lycka till? Tack.

RSS 2.0