Hemligt Karnevals-möte

Idag hade vi i Pressen STOR-möte på KC. Det diskutterades vad som har gjorts, vad som görs och vad som ligger framför oss. Mycket hemligheter än så länge! Men imorgon är det LundakarneBal, och det är långt från hemligt. Det är den första någonsin, och det kommer bli Lunds största bal. Eftersom att jag är pressfotograf så kommer jag inte bara få vara med på alla roligheter, utan också dokumentera allt för senare bruk. (Exakt var mina bilder hamnar är ännu både oklart och hemligt!)

Innan mötet stack jag inom stan för att handla en mask till balen som jag sedan pyntade fin,fint med glitter. Köpte även andra saker, men dom är även dom hemliga (dock inte beroende på Karnevalen).



Dags att sova! Godnatt :)

Första intrycket

En ny delkurs innebär för mig en ny lärare. Delkurs 3=Lärare nr. 3. Den första var Micke o han var (som ni kunnat läsa här tidigare) väldigt bra! Han följdes dock upp av en extremt dålig som sa emot sig själv hela tiden, Fredrik Schoug. Han sa en sak och gjorde en annan, mycket förvirrande och man tappade all tro på honom. Den tredje träffade vi idag: Michael Rübsamen. Och här kommer mina anteckningar från mitt första intryck av honom:

"Killen i svart (inkl. håret) och tröjan med trycket "Dra åt helvete -Voltair 1694" verkar nervös inför att börja kursen. Han dricker små slurkar vatten för att dryga ut tystnaden. När han tillslut öppnade munnen var det inte förvånandsvärt med en stockholmsdialekt. Jag har inte bestämt mig än om hans sliskighet och "jag är mycket bättre än alla andra-attityd" beror på dialekten och de feminina handrörelserna eller hans kaxighet. Han var inte blygsam med att berätta, i presentationen som skulle handla om varför han har den positionen han har dvs. doktorand, att han twittrar och är på facebook (så klart som privatperson och inte som MKV-anställd, vilken nu skillnaden är...?) Han har även svårt att berätta om kurs-innehållet utan anteckningar, vilket får oss att undra -vet han inte vad det handlar om? Dessutom undrar jag om hans stamningar på alla mellan-ord, "till till, om om, från från", beror på att han stammar eller att han är nervös?"

Nervös och kaxig -är det min beskrivning av honom? Jag får nog ge honom en andra chans på vidare intryck. Men hittills har jag svårt att både titta och lyssna på honom. Hoppas att det blir bättre.


Helgens äventyr

Efter fredag morgonens afro-träningspass och stukning av foten, var jag ändå tillräckligt sugen på att jobba i baren på kvällen för att låta det sinka mig. Dessutom är det tonvis roligare att vara på nationen med stukad fot än att vara hemma med folk som ifrågasätter allt man gör. Tur var det att jag bestämde mig för att sticka dit, för det var det knappt någon annan som gjorde. Vi var 10 jobbare och man ska helst vara minst 15 under en kväll. Eftersom att vi var så få stog jag mestadelen i garderoben med Björn och Einar, där vi hade ett fantastiskt flyt! Men fick även hoppa in i lilla baren och servera drinkar, shots o öl till festglada studenter. Kl. 21 var jag på plats, 22.30 öppnade vi dörrarna till klubben, stängde 02.00 och städade till 03.30. Efter det var jag inte i säng förren 04.30.

Dagen därpå vaknade jag 14.00, varpå första reaktionen är: "shit, det är förfest om 3 timmar!". Så efter frukost, duschning, lunch och påklädnad packade jag väskan och drog iväg till förfesten. Dock hade jag missat systemets öppettider och fick dra inom ICA påvägen och köpa Redbull för att piggna till. Jag nådde förfesten lagom i tid för att ha sällskap med gänget vidare till Sparta, där vår Media-Ghetto-fest ägde rum. Det är alltså fest med alla media-sektionerna i Lundakarnevalen 2010: Press, Radio, Tidning, Spel och Program. Vi var sist att anlända på Sparta så när vi kom drog festen igång! Tre-rätters middag med underhållning av Måns Nilsson (känd från Anders & Måns), trevligt bordssällskap och karnevalistiska visor. Efter den goda middagen drog vi på mellanfest till en i sektionen som bodde i huset och kom tillbaka lagom till att borden var undanröjda och dansgolvet hade dragit igång. Där dansade vi hela (eller i alla fall halva) natten lång till toner så interna att bara en riktigt karnevalist förstår poängen. Efter en lång natt i sång och dans värkte foten ordentligt när jag äntligen la mig ner i sängen för att sova.

Idag vaknade jag av att mobilen ringde. Det var Daniel som berättade att han skulle hämta upp mig inom 1,5 timme. Så då var det bara att hoppa ur sängen, äta frukost och ta på sig. Idag skulle jag nämligen följa med honom på en lägenhetsvisning i stan. Han är i full gång att leta lägenhet och jag tycker att det är jätteroligt och intressant, och sätter mig därför in i letandet med/åt honom. Dessutom är jag ju "aningen" tävlingsinriktad och vill därför att han ska få en så bra lägenhet som möjligt. Efter visningen som gick förvånandsvärt snabbt stack vi hem till mig och letade kurser och utbildningar inför hösten. Det är ju snart dags att söka (d-day: 15 april) och jag har ingen aning om var jag ens ska börja titta. Men det löser sig förhoppningsvis snart. Har även tagit tag i min seminarieuppgift idag och skickat iväg den så nu är jag förhoppningsvis klar med delkurs 2, lagom till 3:an börjar i morgonbitti.  

I torsdags var det VIP-kväll på Center Syd i Löddeköpinge, där vissa butiker hade mellan 20-30% rabatt på största delen av sortimentet. Jag fick köpt ett par träningsbyxor på H&M som vi inte fått in i Lund och två t-shirts med tryck från Cubus. (Bilder är att vänta!)


Musik; 10 vår tips


10 tips på musik idag:

1. Sand in my shoes - Dido
2. Everything I ask for - The Maine
3. Masquerade - Josefine Elias (http://myspace.com/josefineelias)
4. Here comes the sun - The Beatles
5. Wordplay - Jason Mraz
6. Dust in the wind - Chris Adams
7. Use Somebody - Kings of Leon
8. It's alright - Seal
9. Bubbly - Colbie Caillat
10. A heart in New York - Simon and Garfunkle


En glassig dag

Idag har jag spenderat dagen på stan utan att gå in i några klädbutiker. Dagen började dock hos tandregleraren och min månaderliga undersökning och tillfixning. Efter det stack jag till skolan och lämnade tillbara två böcker och hämtade ut en på biblioteket. Jag som många andra studenter, bestämde mig för att spara mig studiebidraget till roligare saker än kursböcker och lånar dom istället på universitetsbiblioteket. Ibland är det ett enda jagande och köande, och ibland får man förseningsavgifter (men dom är ändå alltid mindre än vad man skulle betalat för boken).

Efter tentan i måndags var vi nu lediga resten av veckan, så jag har försökt stanna upp och njuta av våren lite. Älskling var ledig från jobb idag med så vi passade på att spendera dagen i vårsolen på stan. Åt lunch på Mormors bageri bestående av baglar med brie och kalkon, gick ut och in ur inredningsbutiker och åt glass på en bänk på stortorget. Nu har Glass-kulturen äntligen öppnat och då är det vår på riktigt! Jag hade även min nya linne-jacka på mig vilket representerar vår för mig.

Jag var även och hämtade upp nya utbildningskataloger för Lund & Jönköping inför hösten 2010. Dags att hitta något att söka, och söka innan 15 april! Men ni kan vara lugna, Jönköping blir det inte än om ens någonsin för min del. Har lite nya planer. Kom på att webbutveckling (som jag ville plugga i Jönköping) är jätte roligt, men det skulle medföra ett liv bakom en datorskärm och jag tycker om att träffa folk, så det får stanna kvar som en hobby. Nu har jag nya planer som förmodligen kommer avslöjas inom kort, men just nu vill jag ha det kvar i huvudet ett litet tag till.

Hoppas att ni har haft en bra dag och tar er tid att stanna upp och njuta av våren!

Nya jackan

Bild på min materiella lycka :)

MC-Jacka i linne från H&M.

Ändrade planer

När jag vaknade idag var min plan att sticka till skolan och gå på en föreläsning av en gästföreläsare från Maltas Universitet, lämna tillbaka lite försenade kursböcker och springa lite ärenden.

Den planen ändrades snabbt genom ett flertal olika, irriterande händelser. Jag letade efter en sjal som jag trodde jag visste var den fanns men ack så fel jag hade. Vände upp och ner på källaren utan att hitta något och det enda jag fick ut av det var trötta armar och en del blåmärken. Efter det kom jag på att jag kunde droppa av mitt CV efter skolan till ett jobb jag planerar att söka, men upptäckte strax att skrivaren inte svarade på signaler. Det blev alltså inget jobbsökande idag heller. Så efter jag kämpat i både källaren och med skrivaren, fysiskt och psykiskt, var jag lite för ork-lös för att orka gå på en icke-obligatorisk föreläsning och drog upp till stan istället för lite mindre seriösa ärenden.

Jag ska vara ärlig: jag gick in på H&M för att kolla på barnkläder. Barnkläder börjar mer och mer likna ungdomskläder, enda skillnaden är passform och pris. Efter dagens lilla undersökning kan jag nu säga att vissa saker går att köpa och få en bra passform medan andra inte fungerar alls. Kläder som ska sitta rätt över bröst och höfter fungerar inte, men allt annat kan man köpa i strl 164-170 om man är en 34-38.  

Men eftersom detta var bara en studie (för min egen skull) och ingen shoppingrunda så köptes inget. Påvägen ut träffade jag däremot min syster och följde med henne en trappa upp till damavdelningen. Och där hängde den! Jackan jag har trånat efter hela våren -äntligen hade den kommit in i butik! För säkerhets skull provade jag den och tur(och otur)ligt nog passade den perfekt. Ett klockrent köp och sen svävade jag på moln igen. Materiell lycka när den är som bäst.


Sen var där några hemliga ärenden med, som jag lärt mig att jag inte kan skriva här om. Så det får ni kanske veta senare;)

Egypten-resan


Nu ska ni äntligen få höra lite om min och Daniels resa till Hurghada i Egypten! Det hela började i en liten besvikelse med att Solresor hade klyddat med flighten och vi inte fick sitta brevid varandra på flyget. Men ur allting dåligt kommer något bra och den här gången betydde det att jag fick känna på hur det känns att flyga ensam (och jag klarade det!). Vi kom fram till Hurghada på eftermiddagen, tisdagen den 9/3, och fick nycklarna till vårt rum. Läget var perfekt: mitt emellan hotellrestaurangen och den privata stranden och med utsikt över poolen! De första fyra dagarna spenderade vi på hotellområdet med solande, badande och allmänt njutande. Eftersom vi bodde på Le Pacha som är ett all-inclusive hotell, så fanns allt vi behövde på området. Enda anledningen till att gå ut genom portarna var för att se resten av Egypten -vilket vi såklart ville. På lördagen åkte vi därför på en stadsrundtur i två av Hurghadas stadsdelar Sekalla (där Le Pacha låg) och El Dahar (gamla stan). Vi såg marinan, fiskar från röda havet i ett stort akvarium, en moské och en kyrka, köpcentret Akhanaten och fiket El Harafeesh där vi fick smaka på Egyptiskt Hibiskus te. På kvällen var det show på hotellet av hotellets egna personal "animation-team". Sen var det söndag med mer sol och bad. På måndagen åkte vi ut till korallreven vid Giftun Island med en glasbottenbåt för att titta på och fotografera fiskar och koraller. Resten av måndagen njöt vi det sista av resan innan tisdagens avfärd.

Det var en helt underbar resa. Värmen, maten, fiskarna... inte ens mina 100+ myggbett på benen och fötterna kunde sänka mitt humör. Men det härligaste av allt var att resa med Daniel, hur mycket närmare vi kom varandra av att spendera varje sekund, i en vecka, tillsammans. (Och gick varandra knappt på nerverna alls.) Underbart helt enkelt. Jag är lycklig.

Såhär i efterhand är det lite svårt att förstå att resan verkligen hände, en vecka går förbi så fort. Men varje gång jag blir osäker är det bara att titta igenom de 1100 bilderna jag tog och förstå att det är sant.


(Fler bilder från resan kan ni se på min http://baris.bilddagboken.se i kalendern 9-16 mars.)

Sömnpiller

Det känns som att någon har fifflat i mig sömnpiller för hela slanten. Gäspar stup i kvarten och slumrar till mellan sidorna. Sitter och pluggar inför morgondagens salstenta samtidigt som jag ordbajsar på min seminarieuppgift. Jag missade seminariet och två viktiga föreläsningar under Egypten resan och hamnade därför lite efter. Men ivrig som man är att göra allting på samma gång, knuffas koncentrationen och motivationen till att studera undan. Jag har svårt att ta en sak i taget, så istället för att plugga några dagar så att jag klarar tentan och kan koncentrera mig på annat sen som jobb- och lägenhetssökande flyger tankarna runt i huvudet på mig. Jag vill göra allt! nu! på en gång!

På något vis måste jag lära mig att ta en sak i taget, för det är bara så man kan komma frammåt. Utan godkänt i kursen har jag inte tid att söka jobb eller jobba. Och utan jobb och en större inkomst kan man inte söka lägenhet eller flytta. Nu gäller det bara att mata in detta i mitt huvud och koncentrations-delen av hjärnan.

Det är inte så att ämnet jag läser är avsevärt tråkigt, jag har ju valt det av en anledning. Men i gemförelse med allting annat jag skulle vilja ägna min tid åt, skjuts skolan åt sidan lite.

Dags att få i mig lite socker och slå upp boken igen. "De retoriska teknikerna för att övertyga i media..."

Hemma igen!

Nu är jag hemkommen från Egypten-semestern och värmen. Har fått i mig lite mat och fått babbla av mig hos familjen. Nu ska bara huvudet hänga med och förstå att man är hemma, om inte förr så lär jag vell förstå det imorgon när jag vaknar och fryser istället för att svettas.

Resan har varit bra, själva Solresor gjorde oss lite besvikna men hotellet och maten och allting annat har funkat utmärkt! Har dock över 100 myggbett (seriöst) på fötter och smalben och är alldeles svullen. Men annars har resan varit bra. 

Har fört dagbok som vanligt under resan, så en lite utförligare beskrivning är att vänta. Nu ska jag dock försöka få mig lite sömn innan jag ska ta tag i plugget o allt annat imorgon. Laddar in bilderna snarast också, men de flesta kommer hamna på bilddagboken eller facebook, även om några läggs in här med.

Skönt att vara hemma igen (även om vi hade det mer än bra där!), har saknat vänner och kranvatten! Har druckit kranvatten och nu vill jag träffa mina vänner :)

Godnatt på er!

Egypten

Nu är jag mitt uppe i min high-speed packning. En månad har rusat förbi och nu är det bara 11 timmar kvar till flyget lyfter. Snart dags att sticka till Daniel där vi ska "sova" inatt (dvs. stressa över mer packning), för att sen dra hemifrån vid 4-tiden. Har varit på nova och köpt det sista idag som solkräm, after sun, schampo etc. Nu ska packningen bara ses över en sista gång så jag inte glömt något och sedan ska vi dra.

Det är alltså i Hurghada, Egypten som vi kommer vara den närmaste veckan. Sol och bad och lite shopping. Har inte förstått att vi ska åka än, och det kommer förmodligen inte sjunka in förren vi sitter på flyget, om ens då.

Ser fram emot att få visa er massa fina bilder från resan när jag kommer hem:)
/Sara


Söndrig kjol

När blixtlåsen går sönder får man ta till gamla knep. Som igår när jag skulle på släktmiddag och blixtlåsen på kjolen gick sönder och fastnade. Då räddade mina säkerhetsnålar mig!


Helg i student-anda

Helgen har varit fullbokad från topp till tå, och tvärt om.

I torsdags var det meningen att jag skulle fotat på ÖG's nya klubb A4. Men eftersom jag kände mig febrig hela dagen bestämde jag mig tillslut för att avstå.

Fredagskvällen spenderade jag däremot, som planerat, i baren på Krischans klubb Brooklyn. I laget var det bara nytt folk jag aldrig träffat förut, men på klubben var där en del kända ansikten: folk från grundskolan, gymnasiet, gamla handbollslaget, vänner, vänners syskon... ja, listan är lång. Dessutom träffade jag på min vän Einar som bjöd in mig till att jobba klubben den 19:e, och självfallet tackade jag: Ja.
För folk som undrar varför jag lägger så mycket tid på att jobba ideellt på nation och vara aktiv i studentlivet kan jag bara säga att det är för jag mår bra av det. Varje dag träffar man nytt folk, lär känna nya vänner, får nya erfarenheter och upplevelser. Dessutom leder det mesta till något mer. De erfarenheterna jag får idag kan jag dra nytta av imorgon.

14 timmar av lördagen/söndagen spenderades på Karneveljen. Kl.16(..) hade vi middag och förfest med pressen och kl 18.05 skulle vi släppts in på Viktoriastadion (om inte det välplanerade insläppet gått i stöpet och kön sträckt sig 200m bak). I insläppet fick man en goodie-bag bestående av 1 karnevalsöl, 1 snaps, 1 punch, 2 shotar rött-och vitt vin, vatten och en macka. 20.00 började showen som bland annat bestog av student-humor, generalen i ko-kostym, hyllning av en framförd egenskriven låt till karnevalen, vinnande bidrag av snapsvisor, studentorkestrarnas duell och videohälsningar från Anna Anka, Robert Gustavsson, Will Ferrell mf. Årets kickoff fest till karnevalen (som detta var) gästades av 2500 studenter på showen + 1000 till eftersläppet. Det hade lagts golv för 90 000kr över spelplanerna, vilket kom väl till användning när golvet efter showen var täckt av öl, snaps och annat klibb. Discokulan med 2,5m i diameter och livebandet på en stor scen med ljusshower gjorde att festen kom i festivals-anda. Själv spenderade jag första halvan av showen med presssektionen (bästa platsen: längst fram i mitten!), och andra med min vän Torsten på läktaren. Under undanröjet av stolar mellan showen och klubben tappades alla vänner bort -utom Torsten och hans två polare Henrik och Gustav. Så dessa nyfunna vännerna spenderade jag resten av kvällen med. Det visade sig vara en underbar kvartett utan dess like. Efter karneveljens slut hamnade vi dessutom på en singstar-efterfest vid 3-5 tiden, och som toppades med en promenad hem. En riktigt lyckad kväll! Just denna kvällen var unik, men festen inför Karnevalen har bara börjat och detta satte ribban över hur bra det kommer bli! 


(Bilder och video från Karneveljen finns på bilddagboken och kommer läggas upp på facebook inom kort.)

Pressmingel

Igårkväll begav jag mig till Ulrikedal för mingel med karnevalens pressektion. Måste erkänna att jag var lite nervös innan, men slappnade fort av när jag träffade alla. I dörren välkomnades jag av alla sektionscheferna som tydligen hade spelat memory med våra "mugshots" från uppropsdagen, och därför direkt kände igen mig (undrar fortfarande hur med tanke på bilden...).
Allt som allt är vi 30 pers i sektionen PR & Press som kommer ha hand om marknadsföring, pressfoto, pressfilm, arkivering osv av karnevalen. 30 unika, underbara personer från olika delar av Sverige med olika bakgrunder men som alla delar intresset för press.
Kvällen gick ut på att lära känna varandra och få en liten introduktion av vad som komma skall. Efter bål, tapas, övning på press-lätet (internt!), massa prat och skratt, drog vi vidare för att dansa av oss och hamnade på Herkules. Där fortsatte skratten och framför allt sången några timmar till. 

När vi skiljts åt och jag vandrade hemmåt mitt i natten kunde jag inte låta bli att fundera över hur mycket mitt liv ändrats dom senaste åren. Just nu är jag där som jag velat vara så länge. Avslappnad, vågar ta för mig, testar på nya saker, säger hellre ja än nej, bekvämare i mig själv helt enkelt. Och jag kan inte beskriva hur bra det känns. Det är nu livet tar fart, bättre sent än aldrig :)       

Vecko schema

MÅN: 8-10 Föreläsning Retorik
TIS: 11.15 Afro träning med Saskia 
ONS: 8-10 Föreläsning Genus, 19.00 Mingel med Pres(s)sektionen
TORS: 10-11 Träning, 23-02 Fotografering A4 ÖGs
FRE: 11-12 Träning, 20.30-03 Bartender Brooklyn Krischan
LÖR: Middag, Förfest, 19.30 Karnevelj, Eftersläpp
SÖN: 17.00 Släktkalas
MÅN: PACKA!
TIS: 07.10 lyfter planet till Egypten, wiihoo!

Dating in the dark

Jag har precis tittat på kanal5s nya datingprogram: Dating in the dark. Måste säga att jag hade höga förhoppningar om att detta, som namnet avslöjar, inte skulle vara utseendefixerat. Kan dock inte påstå att det levde upp till mina förväntningar.

Vad är egentligen viktigast: attraktion av utseende eller personlighet? Jag menar, visst behövs en kombination i ett långvarit förhållande. Men när du först träffar någon, vill du helst dejta någon du tycker om att umgås med eller någon som ser bra ut vid din sida?

I programmet lär paren känna varandra i mörkret, men sedan får de se varandra och välja om de vill fortsätta dejtas beroende på vad de tyckte om utseendet. Dessutom slutar det med att dom får välja mellan att ses och fortsätta dejta eller att bara gå därifrån (utan att säga hejdå). Hade det inte varit bättre att ha några dejter i mörkret och sedan få bestämma sig, i mörkret, om man vill fortsätta ses eller inte, vilket då bara beror på personkemin. Heter det "Dating in the dark", får dom vell leva upp till namnet?

Och annars, om hela underhållningen med programmet är att man som tittare ska ifrågasätta vad som är viktigast egentligen, om dom vill ha upplägget som det är, är det inte mer "underhållande" att se paren vara tvungna att berätta för varandra varför dom vill/inte vill fortsätta ses och då kunna stå för sin åsikt, "vi hade en så bra personkemi att jag vill fortsätta ses o se hur det går", "det är inte lönt att forstätta ses när jag inte är attraherad av ditt utseende" etc.

Min kritik till programmet är alltså; låt paren stå för sina åsikter.

Den nya läraren

Idag hade vi vår första föreläsning med den nya läraren som tagit över efter vår gamla mentor. Han gav inget speciellt bra första intryck om man säger så. Här ska ni få min analys:

Föreläsningen hette Retorik och propaganda i medierna och handlade om just det. Hur man genom att använda sig av retorik och propaganda kan påverka meddelanden och mottagaren via medierna. Vi fick lära oss om retorikens tekniker: ethos, logos och pathos, kort sagt förmågan att skapa förtroende, välja språk och väcka känslor. Även metaforer, metonymi, similitudo, hyperbol, litotes och eufemismer togs upp. Vi fick även lära oss att propaganda är en osaklig och ensidig argumentation.

Medan vår nya lärare med sitt speciella efternamn "Schoug" (uttalas Skog) föreläste om allt detta stapplade han fram och tillbaka, med ena handen på höften och den andra kliandes i huvudet. Han tittar även ner i golvet när han tänker, vänder ryggen mot klassen (bokstavligt) och hakar upp sig på vart annat ord. Det är tur att han använder powerpoints i sina föreläsningar för då har man en rubrik att gå efter i alla fall. Annars hade det varit ännu svårare om inte omöjligt att förstå vad han pratar om när allting verkar falla i samma tonläge och det mesta man hör är "ehm...".  
Ena minuten föreläser han om ethos (konsten att skapa förtroende) och andra gör han påståenden som "Alla har hört bla,bla,bla... hålla tal". Är han inte politisk korrekt i sina påståenden tappar han förtroende för annat med. Han tog även upp ett citat av N.Chomsky som exempel, där han varken förklarade vem den här Chomsky är eller vad citatet betydde. Logos handlar om att välja rätt språk för rätt publik, men om han nu gärna vill ha med detta citatet (som var på väldigt svår engelska, och som han bara läste rakt av) bör han i alla fall översätta det till svenska och förklara varför han använder just detta citatet.
Han var heller inte försiktig med att använda en viss film (Independence Day) som exempel, för att sedan berätta hela handlingen + slutet för oss som inte sett den. -Tack.

Kanske är det bara jag som är bortskämd med att ha haft en väldigt bra lärare innan. Men kallar man sig själv efterträdare bör man åtminstånde vara i samma höjd, takt och position som den gamla.

För att avsluta min analys om den nya läraren så kan jag berätta att han hade på sig en mörkgrå t-shirt utan passform, ett par ljusblå förkorta träningsbyxor och det axellånga håret var uppsatt i en boll i nacken á la hippie-stuk.

Good work! vilket första intryck jag har fått!

RSS 2.0