Den nya läraren

Idag hade vi vår första föreläsning med den nya läraren som tagit över efter vår gamla mentor. Han gav inget speciellt bra första intryck om man säger så. Här ska ni få min analys:

Föreläsningen hette Retorik och propaganda i medierna och handlade om just det. Hur man genom att använda sig av retorik och propaganda kan påverka meddelanden och mottagaren via medierna. Vi fick lära oss om retorikens tekniker: ethos, logos och pathos, kort sagt förmågan att skapa förtroende, välja språk och väcka känslor. Även metaforer, metonymi, similitudo, hyperbol, litotes och eufemismer togs upp. Vi fick även lära oss att propaganda är en osaklig och ensidig argumentation.

Medan vår nya lärare med sitt speciella efternamn "Schoug" (uttalas Skog) föreläste om allt detta stapplade han fram och tillbaka, med ena handen på höften och den andra kliandes i huvudet. Han tittar även ner i golvet när han tänker, vänder ryggen mot klassen (bokstavligt) och hakar upp sig på vart annat ord. Det är tur att han använder powerpoints i sina föreläsningar för då har man en rubrik att gå efter i alla fall. Annars hade det varit ännu svårare om inte omöjligt att förstå vad han pratar om när allting verkar falla i samma tonläge och det mesta man hör är "ehm...".  
Ena minuten föreläser han om ethos (konsten att skapa förtroende) och andra gör han påståenden som "Alla har hört bla,bla,bla... hålla tal". Är han inte politisk korrekt i sina påståenden tappar han förtroende för annat med. Han tog även upp ett citat av N.Chomsky som exempel, där han varken förklarade vem den här Chomsky är eller vad citatet betydde. Logos handlar om att välja rätt språk för rätt publik, men om han nu gärna vill ha med detta citatet (som var på väldigt svår engelska, och som han bara läste rakt av) bör han i alla fall översätta det till svenska och förklara varför han använder just detta citatet.
Han var heller inte försiktig med att använda en viss film (Independence Day) som exempel, för att sedan berätta hela handlingen + slutet för oss som inte sett den. -Tack.

Kanske är det bara jag som är bortskämd med att ha haft en väldigt bra lärare innan. Men kallar man sig själv efterträdare bör man åtminstånde vara i samma höjd, takt och position som den gamla.

För att avsluta min analys om den nya läraren så kan jag berätta att han hade på sig en mörkgrå t-shirt utan passform, ett par ljusblå förkorta träningsbyxor och det axellånga håret var uppsatt i en boll i nacken á la hippie-stuk.

Good work! vilket första intryck jag har fått!

Kommentarer
Postat av: Jeanette

Hoppas verkligen att han blir bättre eller att ni får en annan lärare. Jag är väldigt fascinerad av att han hade träningsbyxor på sig!



Ett tips: gå med www.gratis5.se/user/register/Jeanette81 Det går snabbt att gratis få presentkort och finns presentkort på nästan alla kedjor. Tog mig bara 3 veckor att få ihop till det första. Går man med via länken ovan får man just nu 25 extra poäng, dvs. totalt 75 mot annars 50. Så passa på!



Ha en fortsatt härlig kväll!

2010-03-02 @ 20:53:42
URL: http://gratistokig.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0