Handieman

Fick nyss kommentaren "du är ju handieman!". Och det är sant, har varit en riktig fixardag idag, inte bara för mig men tydligen för hela familjen. Jag har skrivit tenta på 3 av 5 avsatta timmar. Och sen jag kom hem har jag bakat och limmat ihop mitt trasiga diadem. Min lillasyster bakade kanelbullar och mamma sydde gardiner. Nu har jag även skrivit en lista på saker som jag ska ha med mig imorgon till parken. Vi ska nämligen träffas och sticka dit redan vid 9-tiden och så tidigt på morgonen fungerar inte mitt huvud av sig själv -måste ta hjälp av anteckningar jag gjort vid ett piggare tillstånd. Som tur är ligger inte parken så långt hemifrån så skulle jag glömma något är det bara o springa hem, dock ganska omotiverat när man slått sig till ro.

Nu är det sovdags och uppstigning 07.15.
Godnatt!


Godmorgon världen

Har redan varit vaken i 4 timmar eftersom vi var tvugna att gå upp halv 7 och gratulera lilla syster idag. Jag vet inte om det beror på den tidiga morgonen, det fina vädret eller det faktum att livet är underbart just nu, men jag mår riktigt bra idag. Förmodligen en blandning. Solen skiner så man piggnar till och Jimmy Janssons "Godmorgon världen" beskriver känslorna väldigt bra.

Dagens schema är redan avklarat: 06.30 fira lillasyster, 09.15 Ortodoxen (justera tandställningen).

Nu ska jag fokusera på att plugga inför tentan imorgon. Nu känns det som att det kan gå vägen ändå. Begreppen har blivit klarare och jag börjar få struktur på min inlärning. Det är mycket och man vet aldrig vad som kommer på tentan men går man igenom föreläsningarna, väljer ut det viktigaste -det som återkommer och lär sig det så borde man klara av några frågor i alla fall och förhoppningsvis hamna över godkänt-strecket. Mitt enda fall nu är om frågorna är svårformulerade så jag inte förstår dom eller jag försover mig. Varav det sistnämna förhoppningsvis inte ska vara något problem då tentan infaller mellan 14-19. 

Nu ska jag återgå till pluggandet en stund innan det är dags för lunch och sen sätta mig ute i solen och memorera mina anteckningar.
Sounds good? Ut med dig du med -och njut av vädret! :)

Duktig och mindre duktig

I morse var jag duktig! Drog till skolan vid 9-tiden på min "lediga" dag och tentapluggade med studiegruppen. Det var ett himla snack om filosofer, författare, koncept, teorier, perspektiv, modeller... Man ska inte bara kunna namnge och beskriva dom olika, utan även kunna koppla ihop modeller med perspektiv och perspektiv med teorier och teorier med författare osv. Det snurrar i huvudet. Antingen kommer tentan på torsdag gå vägen eller så blir det omtenta i augusti. Håll tummarna för mig?

Efter tre timmar av duktighet drog jag ner till stan för att införskaffa presenter till systrarna som fyller år imorgon och på lördag. Jag hittade presenter, men först hittade jag klädes-rea på Gina Tricot. Så det kunde inte hjälpas att jag inhandlade lite sådant med. Köpen blev ett långt vitt linne och en oversized blå kofta:




Vår bilder

Här kommer några bilder jag tog för ett par dagar sen i det fina vårvädret:




Den senaste tiden...

Det har hänt jätte mycket den senaste tiden och nu är inget undantag. Måste plugga inför torsdagens tenta på delkurs 3, men hur mycket jag än försöker så fastnar inget. Dessutom är vi ju mitt uppe i karnevalsförberedelserna med helgens biljettsläpp och i torsdags fotograferade jag på ÖG's förkarnevalssittning. Och för att komma ifrån allting som måste göras bums var jag här om veckan ute och delade ut CV:n för att öka chanserna för jobb i höst. Har börjat titta runt på lägenheter och har man bara inkomst så kan flytten bli av lite snarare!

Och som om detta inte var nog är det ju Valborg på fredag! Hoppas på en solig skön vårdag så man riktigt kan njuta i parken :)


Allergi?

Min förkylning tycktes ha lagt sig lite... tills jag vaknade idag. Har snörvlat oavbrutet genom en halv föreläsning, Pressens affisch-tapetsering av Lund, grillning, plugg, cv-skrivande och tv-tittande. Mina ögon rinner och huvudet kokar. Kan det vara en sent utvecklad allergi som börjar visa sig? Vad det än är så hoppas jag inte det tänker vara långvarigt. Det skulle vell i alla fall kunna ta en paus imorgon? För imorgon är en väldigt viktig dag -jag ska nämligen söka jobb, och jag hoppas verkligen att jag får det!

Önska mig lycka till?

Tankar och funderingar

Det känns som att dom försvinner en efter en. Alla har planer utom jag, och det blir jag påminnd om hela tiden. Är det såhär det känns att bli vuxen? När alla går sina egna vägar och kontakten svalnar.

Och dessutom känner man pressen hemifrån att göra något med sitt liv. Det är inte så lätt alltid. Ska man behöva rusa in i något utan att ha bestämt sig om det verkligen är vad man vill? Är det lönt att påbörja något som man med största sannolikhet kommer ångra sig om, bara för att ha något att göra?

Samtidigt hade jag ett seriöst samtal med mamma idag där jag berättade att jag tänkte ge Lund ett år till. Dvs. ge mig ett år till att komma på vad jag vill göra. Jag har ändå lite kvar som ska fixas här. Tanken med konversationen var att mamma skulle fungera som en vägledare och hjälpa mig. Men icke då. Det enda man får ut av henne är kommentarer i stil med att jag bör komma på något fort, och att det är skumt att jag inte redan gjort det. Tack mamma. Lite små irriterad, men det kanske inte är mammas fel egentligen. Jag kanske inte bör förvänta mig att vi kan ha en konversation där jag kan komma till henne för råd? Vi kanske inte har den relationen? Dessutom behöver jag prata med någon om det som känner mig bra. Någon som vet vad jag tycker om och vad jag är bra på. Och just nu vet hon inte ens vad jag pluggar eller på vilket sätt jag är engagerad i Karnevalen. När det gäller studieval och karriärer brukar man prata med syo-konsulenter. Men jag är tveksam till det, dom känner ju inte mig.

Jag ger det som sagt ett tag till, och gör allt jag kan för att hitta en mening tills dess. Men är jag kvar här utan några planer när alla vännerna försvunnit iväg på olika håll vet jag inte vad jag gör.

...

Jag och min hesa röst

Svullna mandlar och halsont är bra för min sångröst. Jag gillar hur min röst låter när jag har ont i halsen. Sådär skrovlig och hes. Dock gör det ont att prata och ännu värre är det att sjunga, så jag bör nog låta bli.

Dessutom hade vi seminarie idag i skolan där min röst svek mig då och då och jag tappade bort mig totalt. Det hela slutade med att jag läste innantill från papprena/power pointen. Som tur var betygsätts inte själva presentationen utan bara arbetet och att man faktiskt redovisade det, så denna gången klarade jag min undan ändå.

Sitter just nu och lyssnar på min U2-skiva 18 singles och låten Stuck in a moment you can't get out of. Och sjunger. Jag borde inte men det är svårt att låta bli när man kan texten utantill... "I'm just trying to find a decent melody, a song that I can sing in my own company".


Sova, sova, sova

Jag vill sova! Fick ingen sömn inatt pga min jobbiga hals. Det är verkligen svårt när det känns som halsen täpps igen så fort man lägger sig ner. Även om Bafucinet (smärtlindrande/bedövande sugtabletter) hjälper för stunden, så gör dom ingenting i längden. Det enda som hände under natten var att jag låg och vred på mig. Och sen skulle jag upp kl 7 för att vara i skolan kl 9, men kom inte upp förren 8.45 och var i skolan 9.20. När jag väl kommit ur sängen är jag ändå rätt snabb på att göra mig iordning och sen tar det 10-15 min att cykla till skolan beroende på vinden.

När jag sedan kom hem från skolan vid 14-tiden åt jag lunch och slöade i soffan. Kroppens energi försvinner helt när man inte får använda nattens timmar till att ladda batterierna. Men man vågar knappt ta en powernap i rädslan om att sova för länge, inte kunna sova inatt och vakna för sent. Imorgon är det ju seminarie (mitt första då jag missat de två första) och jag inleder hela vår presentation. Ett tillfälle då jag bör vara pigg och allert så jag inte förstör för hela gruppen...

Allt som allt hoppas jag på sömn inatt! Håll tummarna för mig? :)


Krängardagen

Idag har jag mått dåligt pga en irriterande hals och en jobbig träningsvärk. Men att må dåligt en dag (hoppas det är borta till imorgon!) var värt det för att få vara med på krängardagen och krängarfesten på kvällen.

Det hela började på lördagsmorgonen kl. 09.00 när de olika sektionerna samlades utanför AF-borgen i Lundagård. Vi (pressen) öppnade några flaskor, hade champagne-frukost, mottog våra tidningar och karnevalsleg och tog sedan första bästa buss mot NOVA. Där spenderade vi sedan dom första timmarna av dagen med att kränga (sälja) karnevalstidningar till befolkningen. Jag och Eva placerade oss utanför ÖB och efter en timme hade jag sålt slut mina tidningar. Ytterligare en timme senare samlades gänget. Då var alla klara och vi drog tillbaka till stan och Botaniska Trädgården för att käka lunch. Det blev även en del fotbolls-lirande med brutala tacklingar, gräsfläckar, oväntade mål och imponerade åskådare. Vi avrundade matchen med sista målet-vinner och då förlorade mitt lag, tyvärr.

Vi skildes åt för att sedan träffas några timmar senare, nyduschade, hos Karl för förfesten. En efter en droppade det in glada krängare, man är ju lite stolt när man lyckats sälja. Vi firade i dom återstående flaskorna champagne och peppade inför den stora krängarfesten med stämningshöjande musik (dvs en o annan karnevalsvisa). När vi sedan begav oss iväg mot Kung Oscars bro, där karnevals-tältet rests, hörde man musiken hela vägen från Botulfsplatsen. När vi kom fram var där redan folk i tältet, kö och en mängd burk-tömmare utanför. Vi ställde oss i kön och kom snabbt in på området. Dels var där tältet med barer längs alla väggar, en scen med dj, uppriggade högtalare och disco-ljus och varmlufts-fläktar i ingångarna. Men där fanns också en utomhus bar, garderob och toaletter. Hela området var inhängnat av stängsel så att bara äkta karnevalister skulle kunna avnjuta festen. Eftersom det bara var de 1600 första som kom in så fylldes stället snabbt. Vi dansade loss, träffade på massa vänner och fotade en del.  

När jag drog hemmåt vid 2-3 tiden var det för att fötterna värkte och tröttheten börjat slå in. Väl hemma åt jag en macka och somnade i soffan. Det hade varit en lång dag som kändes som två, och det var det ju nästan eftersom hela denna dagen spenderats med att ta igen sig efter gårdagen.

Nu ska jag äntligen sova igen och hoppas jag frisknat till tillräckligt imorgon för att orka med lite grupparbete inför tisdagens seminarie. Sov så gott :)


Gold?!

Dagens stora planer fick ställas in efter att jag vaknat upp i takt med en zoombie. Mitt huvud hänger inte alls med idag. Det känns som att jag var ute och drack massa rödvin igår (som jag inte dricker för att jag vet att jag blir bakis av det), fastän kvällen spenderades hemma. Jag är trött och hängig och synen blir suddig i mellanåt. Men det är sånt som man får bortse från ibland och gå vidare med vardagen ändå. Istället för mina stora "jobb-sökar-planer" blev det istället förberedelser inför morgondagen. Jag har nu letat fram kläder i temat särskrivningar, och pressens egna tema "grön sak" eller "grönsak". Det blev även en promenad till systemet i det sköna men aningen blåsiga vårvädret. På vägen tillbaka gick jag inom hemköp för att köpa glass och bygga på vårkänslan, när jag märkte att det kommit in en NY magnum glass! "Magnum GOLD?!" Och det fanns bara en kvar. Som hittat, så jag var tvungen att testa den. Så påvägen hem igen gick jag med systemet-påsen i ena handen (med nyheten: mango-cider) och den gyllene glassen i andra. Även fast jag föredrar dom vanliga sorterna som Magnum vit och mandel så kan jag med gott samvete rekomendera den här.

Ikväll är det tackfest för oss som jobbade på Brooklyn innan påsken, så ska försöka ta mig dit en stund. Det svåra är att sticka hemmåt i tid, jag ska ju trots allt upp vid 7 imorgon och vara i Lundagård för Krängardagen med Lundakarnevalen kl 9. Mer om det imorgon.

Ha en bra helg! :)

Effektivitet dom senaste dagarna

Såhär effektivt skolarbete som jag haft dom senaste tre dagarna har jag nog inte haft sen gymnasiet, om ens då. Vi fick den första seminarieuppgiften i tisdags och träffades efter föreläsningen och påbörjade den smått. Därefter sågs vi igår och skrev klart det mesta. Idag hade vi två föreläsningar med tre timmars mellanrum och satt och finslipade det hela. Nu känner jag att man kan pusta ut över helgen och ta tag i det igen på måndag för att sen redovisa det på tisdagens seminarie.

Tur är det att vi är hyfsat klara, eftersom vi fick vår andra seminarie uppgift idag, som påbörjas på måndag. Dom lappar alltså över varandra och kan göra det komplicerat för de som inte kommit någon vart.

I tisdags kväll var jag först på internt biljettsläpp för Karnevalen och sedan drog jag och en annan tjej ur pressen till Karnevalstidningens Releasefest.

Nu ska jag iväg till gymmet. Tiden utnyttjas väl här, är fullbokad varje liten minut av dagen känns det som.

Skriver mer sen :)


Järnbrist?

Kan det ha varit av järnbrist eller kanske bara trötthet som jag höll på att svimma påväg till skolan idag? Det hände när jag hade mindre än 20 meter kvar. Plötsligt kände jag hur pulsen gick upp i halsen och synen blev alldeles suddig. Jag var tvungen att gå av cykeln och leda den den sista biten för att inte falla ihop. När jag fått hämta andan lite, så kunde jag fokusera igen och lyckades ta mig in i hörsalen.

Efter föreläsningen hade vi grupparbete och påbörjade vårt projekt till nästa veckas seminarie. Uppgiften är att debattera för det kvantitativa respektive det kvalitativa synsättet och metoderna. Vi diskutterade dock inte bara själva uppgiften, vår nya lärares utlärningsmetod kom också upp. -Är han nervös, kan han inte sitt ämne eller använder han sig bara av helt fel utlärningsmetod? Skumt och svårförståligt är det i alla fall.  

Jag hämtade även ut min hemtentamen från den första delkursen, vilken jag var nervös på att jag inte skulle klara. Men vet ni vad? Jag fick VG, högsta betyg! Hur jag lyckades med det har jag dock ingen aning om... Likväl fick jag VG och det ska firas ikväll!


(Bild på mig i mitt rum.)


Annandags-shopping



I påskpresent från mor och far fick jag ett hårband med blomma (Lindex), en blommig kofta (H&M) och ett par spets-leggins (H&M). Koftan och legginsen var för små så det fick bytas på dagens shoppingrunda. Istället blev det en grå randig t-shirt och en blommig kjol (båda från H&M). Tillsammans blev detta en kul vårig outfit om ni frågar mig. Vinterns materialmix byts ut mot vårens mönstermix. Våren är en tid för kreativiteten. Ha roligt och var inte rädd för att testa på nya saker, det är då det blir som bäst :)

Påsk




Kort och gott har min påsk bestått av silla-middag, först med farfar och sedan med resten av släkten, lekar med kusinbarnen, ägg-letande och godis-vräkande.

Det mesta av godis-vräkandet inträffade hemma hos älsklingen där jag spenderade lördagskvällen, söndagen och måndag morgon. Jag hade köpt ett 20x10 cm (?) stort ägg till honom och fyllt det med godis va dom bästa sorterna. Han fick även några armband och en skiva med alla Egypten-bilderna.  

Och så var påsken över, och det är april månad!

En Bal på slottet (borgen)

Karnebalen gick förbi snabbt, 9 timmar som bara flög iväg.

Pressen träffades på Grand Hotel för fördrink innan insläppet. Då var klockan 18 och insläppet stängde 19, så det blev en snabb fördrink och sen traskade vi iväg till AF -borgen där balen hölls, iförda klackar, balklänningar/frack, masker och systemet-påsar. Balbiljetten kostade endast 200 kr men det var exklusive dricka för hela kvällen, så den gick man och bar på. Utanför AF träffade vi Gustav som var min med-fotograf för kvällen. Han skippade fördrinken för att fotografera insläppet och mingelbilder utanför borgen (uppskattat!). Vi kom in, blev avkryssade på en lista och fick våra biljetter rivna. Sedan hittade vi till vårat bord i Lilla Salen. Även fast vi var placerade längst in i hörnan var det långt ifrån ensamt. Vi sjöng, minglade, sjöng lite till och åt sexa-mat. För -just det!- kvällen i ära var det "BAKLÄNGESMIDDAG": först sexa, sen efterrätt, huvudrätt och sist förrätten. Mellan måltiderna sprang jag och min med-kompanjon Maja runt och fotograferade/minglade. 

Som jag sa till Anna (min sektionschef) så är det en grym skillnad på den här kvällen och studentbalen för två år sedan. Och allt beror på att jag har utvecklats som person, jag är säkrare i mig själv och därför mer utåtriktad och social. På min studentbal kände jag knappt en människa, medan jag nu inte kan gå mer än 10 steg innan man träffar någon som kramar om en. Studentlivet har verkligen öppnat upp dörrar och jag trivs något enormt! Träffade jobbare från Krischan och ÖG's, barndomsvänner, Boelister, en tjej jag konfirmerades med och en massa annat folk, som alla är karnevalister. Hur härligt som helst!

När vi hade kastat i oss maten mellan foto-varven, vinet var uppdrucket och borden skulle undanröjas bar det av på mellanfest till Henrik. När vi senare drog tillbaka till borgen var dansen i full gång och vi hade missat valsen (kanske lika bra... partydödare?). Nu sprang jag på Gustav som jag inte sett sen insläppet, vilket betyder att vi inte har bilder på samma saker vid samma tillfälle. Han hade lagt av sig kameran, men jag svängde fortfarande runt min på dansgolvet -resultatet blev några galet bra bilder! När jag slutade fota sprang jag på Maja, Sofie och Niklas som jag dansade med resten av kvällen. Och helt plötsligt var det sista låten och dags att sticka hem. 

Jag och Sofie hamnade i en taxi och en kvart senare satt vi på köksgolvet med varsin ostmacka.



(SLUT) -Bilder finns på facebook och kommer inom snar framtid upp på Lundakarnevalen.se.

RSS 2.0