Udda fobi


Som några vet har jag en väldigt udda fobi. Traktorer, grävmaskiner, pansarvagnar, lastbilar... stora och läskiga maskiner som bara vill ont. Möter jag någon tar jag en omväg. Och mina mardrömmar handlar ofta om att jag blir jagad av grävmaskiner eller liknande. Nu har mardrömmen blivit verklighet. Jag är dock inte jagad -fysiskt. Men eftersom det håller på att byggas på grann-tomten så står där nu traktorer, grävmaskiner och traktorer med pansar-"hjul" och gömmer sig i mörkret. När jag tittar ut genom fönstret stirrar dom tillbaka. Jag är jagad -psykiskt.


En av de läskiga maskinerna.


Uppvaknande

Jag vaknade upp med nya ögon på saker och ting, och en massa tankar om det:

Jag förstår inte varför jag sätter mig i dessa situationerna. Man tycker att jag borde förstå vad som kommer att hända. Men istället för att backa ur i rädslan av vad som kan hända, stannar jag alltid kvar med tankarna om vad som kan hända om jag går. Mina motton är som vanligt "Det är bättre att ångra något man gjort än något man INTE gjort" och den gyllene regeln: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad". Samtidigt som jag är nöjd med vilka värderingar jag har, har dessa ändå en förmåga att sätta mig i situationer som jag försöker komma bort ifrån. Då är frågan: är det mig det är fel på? eller är det de jag omger mig med?

Tankarna rör sig inte så mycket om varför andra gör som de gör, för det är svårt att påverka. Men varför jag gör som jag gör när jag vet att det aldrig slutar bra. Kanske bryr jag mig mer om andra än mig själv.

Lite har det att göra med att dom senaste åren har förändrat mitt liv. Jag har alltid varit den som haft några bra vänner och nöjt mig med det. När jag var ledsen eller arg "löste" jag det genom att stänga in det i mig själv. Nu när jag börjat studera på universitetet och blivit aktiv i olika delar av studentlivet är chanserna bara större att man träffar folk med liknande intressen och tankar om livet. Vänkretsen har alltså växt och jag mår bättre än någonsin. Pratar även öppet om saker jag stör mig på eller vad som helst. -Och tankarna på att bli ensam känns som det läskigaste i världen.

Att vara rädd för att bli ensam känner jag inte att det är något fel på. Jag menar, visst kan jag njuta av att spendera tid på egen hand ibland, men har ändå alltid roligast med vänner. Det jag stör mig på är att jag tror att jag måste ge mer än andra för att få något tillbaka.

.

Tackfest beskrivning



Tackfest= En kväll fylld av glada studenter, god middag (denna gång: inbakad kycklingfilé med champinjon-fyllning), munsköljs-snaps, rörelse-sånger, drinkar & shots av bästa kvalité och lägsta pris, usla raggningsrepliker, 1m i diameter -popcornskål, darriga upphällningar, sköna dans-moves, "Jag TROR att han hörde dig..." -moments, flörter och mycket skratt!

I like it!

Lite beroende på hur mitt liv ser ut till hösten, funderar jag på att ställa upp som förman. Det skulle innebära mer ansvar men också fler förmåner. Tål att tänkas på!

Big time -REA

Nu när jag äntligen kommit in på bloggen igen (har varit något fel med inloggnings-funktionen) så kan jag visa er mina kap från onsdagens shopping på Nova Lund. Jag var egentligen ute efter att hitta en ny digitalkamera på slutrean, men det var det dåligt om... men istället hittade jag massa fint på BikBoks och H&Ms rea.
(På H&M var det rea + att jag hade 20% till på rean och på BikBok var det 75% rea.)



1. Kjol 124.75kr, BikBok.
2. Lång tröja 49.75kr, BikBok.
3.
 Hood-tröja 80kr, H&M.
4. Sjal 51.60kr, H&M.
5. Jeans klänning 74.75kr BikBok.

Sammanlagt 380.50 kr för kläder värda 1375kr! slå det om ni kan;)

Tackfest!

Jag vet att jag lovade uppdatering och bilder idag, men det får bli ett lördag-förmiddags-nöje eftersom jag spenderat dagen i dvala och nu är jag påväg till tackfesten på Krischan för denna veckans jobbare. Ser fram emot det massor! eftersom vi hade så kul i onsdags måste vi ju toppa det nu;) Ska dessutom försöka hinna me att dra till Rasmus och hans band Flying Fridays spelning på nationen brevid, Helsingkrona.

Dagens outfit:



Ha en underbar fredagskväll! Det ska jag ha =)


Igår, Idag...

Bilderna från gårdagens shopping lägger jag upp imorgon istället, det blev lite sent idag. Har fixat med en ny design till Chilys blogg, http://discofever.blogg.se. In o titta vetja :)

Gårdagens pub var i extas! Vi som jobbade hade kul kul kul! Massa snuskskämt och galna nya drinkar, dvs sjukt bra kombination! Dom nya förmännen Alex och Gustav klarade sig fin fint och vi överkom alla hinder galant!

Vaknade upp med ett leende på läpparna idag - bra var gårdagen.

Cyklade till tandläkaren i 1dm slask med is-botten, kom 5 min sent men det gjorde inget då tandläkarna var 10min sena.

Sen stack jag till killarna och hängde där tills jag skulle vidare till skolan 2 timmar senare. Vi hade obligatorisk informationssöknings-undervisning i biblioteket 1h och jag höll på att somna. Inte för att jag var trött utan bara riktigt uttråkad.

Men jag överlevde, och här sitter jag nu -framför datorn, fixar med bilder och webdesign. I like it!



GODNATT!


Kvällsmys

Nu sitter jag här i mörkret med datorn, lyssnar på rockklassiker och laddar in, gallrar ut och redigerar bilderna från helgens äventyr.
"Party like a Rockstar!" ligger nu uppe på facebook!

Snart är det kvällsmat och strax efter det sovdags. Upp tidigt för föreläsning 8-10 imorgon. Sen planeras det en nova-trip för att leta efter ny kompaktkamera på slutrean. Har även lunch dejt med Daniel:) men det får ni höra mer om imorgon.


Godnatt!


Dagens solnedgång!

Såhär ser det ut utanför mitt fönster:



I like it!


Dag 2 som sjuk.

Hostan och snuvan fortsätter. Ännu en dag tillbringad inomhus i värmen. Då är det tur att man är bra på att roa sig själv. Finns alltid något att göra, sortera, pyssla med... Idag har jag sorterat två stora högar med tvätt, fixat disken och fortsatt med mitt vårstädningsprojekt. Vilket går ut på att jag sorterar alla mina lådor (och annat) och slänger hälften där i. Har även hunnit me att drömma mig bort till varmare platser:) Familjen kommer nog inte ha tid att ta en solsemester i sommar då mina små systrar tar studenten och konfirmeras, ett badrum ska renoveras och så är vi uppbjudna till några familjevänner i Stockholm. Så solsemestern får jag nog ta tag i själv om den ska bli av -dvs börja spara pengar nu!

Påtal om drömmar -så drömde jag i natt att jag var ett skelett som kunde flyga. Men så kom det en brinnande fågel emot mig och jag störtade rakt ner i isen.

Varför drömmer man aldrig om vardagliga ting?

Med den frågan lämnar jag och fortsätter med städandet.

Sjukling

Jag vet inte om det bara är förkylning eller om det har o göra med någon sen bakfylla + början på halsfluss kanske, men segt är det. Speciellt när man vaknar och upptäcker att man glömt sätta väckarklockan kvällen före och att man ska vara i skolan om en timme. Då hoppade jag upp ur sängen och slängde på mig kläder. Men när jag hejdade mig själv i stressen och märkte att jag inte mådde alls bra tänkte jag efter om det verkligen var värt att dra till skolan i 2 timmar -när föreläsningsmaterialet redan finns på kurshemsidan. Svaret var nej.

Dessutom skakar hela huset fortfarande eftersom dom påbörjat ett nytt byggprojekt på granntomten. Det känns som jordskalv varje dag; alla fönster, speglar, lampor och skåp skakar. Och det gör mig inte mindre illamående och tar inte bort huvudvärken heller direkt.

Så min dag har jag spenderat hemma i soffan och nu är det snart dags o sova. Hoppas på en friskare dag imorgon. Är ändå ledig från skolan så har råd att ta det lungt. Fast tror jag sticker till Nova eller något, bara för att komma ut lite:)

Godnatt på er!

Glass gjord 90% av rom.

7 killar per tjej låter rätt mycket. Det var vi igår, ca 50 killar och 7 tjejer. Men det var ingen som klagade. Mat, snaps, glass (90% gjord av rom) och sång! och tårta - i handen. Allt på Krischan-vis. Mina bordsherrar var ett glatt gäng. Det var dom som sjöng mest, drack mest och njöt mest av allt. 

Beskrivande sång för kvällen:
"Jag skall phesta, ta det lugnt med spriten,
ha det roligt utan att bli full.
Inte krypa runt med festeliten,
ta det sansat för min egen skull.

Refr:
Först en öl i torra strupen,
efter det så kommer supen,
i med vinet ner med punschen,
sist en groggbuffé

Jag blir skitfull, däckar först av alla,
missar festen, men vad gör väl de?

Blandar hejdlöst öl och gammal filmjölk,
kastar upp på bordsdamen breve.

Spyan rinner nerför ylleslipsen,
ravioli torkar i mitt hår.
Vem har lagt mig under matsalsbordet,
vems är gaffeln i mitt högra lår?"

Inte riktigt så illa var min kväll, men meningen var ju att jag skulle ta det lungt och sticka till en polare efter middagen. Men efter att jag råkat slänga ur mig mina planer så hade mina kära bordsherrar ett uppdrag -och ett uppdrag endast- för kvällen: se till så att jag hade en väldigt minnesvärd fylla. Får nog säga att dom lyckades. Och dessutom ska det tydligen finnas bildbevis (som jag måste se till att få tag i).


Födelsedagsbarn + brinnande tårta, bordsherrar, öl-staty, stolta byggare, baren och en på mig.

En rörig text till en rörig kväll, ni får ursäkta, jag är fortfarande lite yr. Men snart är det dags för utgång med tjejerna till malmö så ska göra mig iordning nu.

Tja då.


Dresscode

Tänk att det har blivit så viktigt för oss vad vi har på oss. I skolan, på jobbet, vid släktmiddagen, på festen etc. Man pratar om vad man ska ha på sig med sina tjejkompisar och försöker vell 'passa in' i den allmäna dresscoden. Det har blivit allt mer vanligt att även killar bryr sig om sina kläder och hur dom presenterar sig, och -framför allt- är inte rädda för att låta andra veta det. Det är mer accepterat.

Och roligt. Vilket konstigt samhälle vi lever i ändå.

Nu har jag varit lika konstig med att försöka hitta den rätta outfiten för ikväll, i över en halvtimme. Eftersom att jag inte riktigt vet vad det är jag kommer göra är det svårt att klä sig efter aktivitet. Jag kommer iaf få cykla, vilket tar 20-30 min i detta vädret -så det ska vara lagom varmt. Sen ska jag äta middag på Krischan där vi har tackfest ikväll och sen klubb, som jag förmodligen inte ska stanna på (...men man vet ju aldrig). Tanken var istället att jag ska ta mig vidare till en polare efter middagen, och då får jag ge mig ut med cykeln igen.

Resultatet blev iaf ett par svarta jeans (med strumpbyxor under för cykel-turen), det nya döskalle/fjärils linnet från Gina Tricot, en blå bolero och lite silversmycken. (Egentligen i stil med hur jag ser ut varje dag.. men det hoppas jag är fint nog.)

...
Hade min mentor sett att jag skrev i min blogg om vad jag har på mig hade han nog skrattat högt. Ett återkommande skämt på föreläsningarna är nämligen "Någon uppdaterar sin status på facebook med 'dricker kaffe' och någon annan trycker på knappen 'gilla'. -Varför i hela friden tar vi oss tid att ens göra detta?". Men jag anser att det är kul läsning: man får sig ett gott skratt, eller inspiration.

Detta hade man kunnat prata mer om men nu ska jag göra mig iordning och sen cykla (eftersom det tar just en halvtimme i slasket..).

Ha en underbar kväll!
Uppdaterar imorgon om vad som hände och kanske med några bilder från kvällen;)

Peace out.

"Lilla Sara"

Jag har fått ett nytt smeknamn: Lilla Sara.
Hur?
Igår kväll öppnade vi puben för säsongen (dvs Krischan Nations pub Snapphanen) och som alltid är där några gamla och några nya jobbare. Igår hade vi bara en ny tjej, Sara 2 kallades hon först. Men när kvällen fortsatte så upptäckte vi att även fast hon är kortare så är hon äldre. Och då blev jag lilla Sara -exakt 13 månader yngre.
                                        _____________________________

Igår hade jag en lång dag: föreläsning 8-10, lunch dejt 10-13 och sen hade vi puben 16-01 (öppet 19-24).
När man läser medie och kommunikationsvetenskap kommer man lätt in på sidospår hela tiden -utklipp från verkligheten. Vi snackade om varför IKEAs klubbkort heter IKEA-FAMILY och inte IKEA-CLUB, och en på kursen som faktiskt jobbar där förklarade såhär: på IKEA ingår alla jobbare i en stor familj, kommunikationen flyter på och ingen anser sig vara mer värd eller högre uppsatt (mer än fysiskt) än någon annan bara för man gör ett annat jobb.
Så känner jag på Krischan. Det finns förmän som har hand om för -och efterarbetet och som har det övergripande ansvaret för puben. Men när man jobbar är man inte en arbetstagare, man är en i gänget.

Hörs det att jag trivs? bra, för det gör jag :)
"It's all fun and games!" i Team Awesome


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0