återgår till verkligheten

Nu är jag färdig med att skriva om vad som hänt, och återgår till Tisdagen den 21/7 -09 som det faktist är idag.

Jag är nästan klar med packningen, har varit iväg och fixat det sista på stan också och kommit till det stadiet där man dubbelkollar allt, -har jag glömt något? ja det gör man alltid...



Vi har även test-packat ut i bilen, för att kolla så alla väskor får plats. Vi har ju hyrt en bil som vi ska köra ner med. Jag har fått ner allt mitt i en liten resväska och en ryggsäck. Det enda som inte fick plats var mina joggingskor -som självfallet ska med! här ska inte slöas -inte bara i alla fall! =D

Såhär kommer resan se ut:  
kör hemifrån 09-07-22 kl 07.30
tar båten från Danmark till Tyskland
övernattar i Tyskland och Frankrike
kommer till Valencia lör 25/7 och bor där en vecka
veckan efter det bor vi i Barcelona
sedan bär det av hemmåt igen med övernattning i Frankrike o Tyskland.
Kommer hem 09-08-11



Och sen kommer jag uppdatera bloggen efter det. Har med mig en dagbok så jag inte glömmer bort viktiga/smaskiga detaljer ;) 

Ha det AWESOME i Sverige, så ska jag försöka ha detsamma utomlands =)

puss och kram på er!


kvällen 09-07-18

På kvällen drog jag och Linnea ut på äventyr.
Frågan var: Skulle vi till Båstad, Helsingborg, Malmö eller Lunds?

Efter jag gjort mig iordning i rekordfart (för vi kom hem kl 21 från Danmark), och vi dragit till killarna på förfest vid tio-snåret, kom vi fram till att Lunds Penthouse var det rätta alternativet för denna kvällen!

Vi fick även med oss hela killgänget dit -som egentligen skulle till Malmö. Men innan vi stack från förfesten hade Mattias radat upp kanske 20-30 shots på köksbänken och sa till mig och linnea att det var våra som var kvar... jag tror fortfarande inte att killarna hade tagit några, men svårt o säga nej när någon bjuder ju ;) så det blev en röd, en blå, en genomskinlig o en brun, och sen en röd till.. och kanske någon mer. Det farliga med shots är ju att det slår in ett tag efteråt, och det jobbiga med det är när man ska uppför 10 trappor i högklackat, vilken är jobbigt i vanliga fall också! Men vi klarade oss -
och vilken kväll det blev!


(bild från en av vårens många utgångar)


Ytterligare en gång... (09-07-18)

...åkte familjen S på familjeutflykt. Denna gången bar det av till vårat smultronställe Gilleleje i Danmark. Där hyrde vi stuga i 10 år och sen dess har vi inte kunnat skilja oss från platsen. Det är helt enkelt underbart! Hamnen, torget, "centrum", kunst i filetten, krukmakaren, rödspätta i hamnen, korsvirkeshusen, stranden, glasskiosken, fyren, super brugsen... vad finns det att inte älska?




Påvägen hem körde vi via kustvägen. Där såg vi att det var många hus till salu, och visst är det lockande i en sånhär stad. Jag hoppas att någon gång i framtiden, när jag är äldre, gift och med barn, skaffar en sommarstuga där. Att få visa upp den här staden för min framtida familj skulle vara som att presentera en pojkvän till min familj. Det är en så stor del av min uppväxt som spenderats i denna lilla stad, att den skulle kunna säga mycket om mig. 

Just nu får jag nöja mig med en utflykt hit varje år. -Men det är inte så bara det heller.

En annan gång... (09-07-17)

...åkte jag och familjen till Sjöbo marknad. Det är en nyuppkommen tradition där vi först strövar kring på marknaden och letar efter fynd. Och sedan drar vi hem till våra vänners kusiner för grillning.

  

Eftersom jag så skickligt tagit sönder min kompakt kamera, och linsen är sne så ser bilderna ut såhär nu mer... ville inte ha med mig systemkameran på marknaden, som ni kanske kan förstå, men det här funkar ju också.

På marknaden köpte jag nagellack, läppstift, 5 par örhängen och ett armband, för ett sammanlagt pris på 80 kr!



Till grillningen kom det rätt mycket folk. Dom flesta var kända ansikten men en del nya också. Maten var jättegod, efterrätten lika så, men underhållningen måste varit den bästa ändå. Den bestog av Martin och hans bland-skivor. Det började med några irländska snapsvisor, drog över i Bag in tha box, och vidare till Timbuktu (som för ovanlighetens skull önskades av en av mammorna).

Åkte hem rätt tidigt eftersom vi skulle iväg dagen efter också. Men det var en skön kväll. Regnade och åskade när vi satt i tältet men det var bara mysigt, och passande nog slutade det lagom till vi skulle åka hem. Gillar när det löser sig sådär ;)

På kvällen... (09-07-16)

...såg jag Harry Potter and the halfblood prince med Linnea. Fastän jag egentligen inte tycker om fantasy, utan bara ser det i bland för sakens skull, så var den här filmen bra. Kan ha berott på alla inslag av humor samt att dom inte var på skolan hela tiden. Jag tycker i alla fall att den är värd att se, så om du inte gjort det, -dooo it!










Nästa dag... (09-07-16)

...blev jag och familjen + farfar bjudna på tekalas i Kerstin (pappas moster)s trädgård.



Efter det kändes det som jag aldrig skulle bli sugen på något sött igen. Men så brukar det ju också vara när man varit på släktkalas. Det bjuds på 13 olika sorter och man MÅSTE smaka av alla -annars får man sura miner. Men missuppfatta mig inte -gott var det, men i viss mängd.

Såhär i efterhand kan jag ju säga att jag ätit kakor sen dess..


Det var en gång... (09-07-15)

... fyra vänner som bestämde sig för att göra en en-dags-trip till den lilla ön Ven. Dom cyklade till stationen, sprang till tåget, bytte tåg i Kävlinge, hoppade av i Landskrona och tog bussen till båten. Båten tog ca 30 min och väl framme på Ven hyrde dom två gula tandemcyklar. Sedan bar det av! -uppför kullar, nerför kullar, fram och tillbaka. Som en välförtjänt paus satte dom sig på stranden för att luncha den medtagna matsäcken. Och efter ett svalkande dopp i havet fortsatte deras färd runt ön. Dom mötte på andra cyklister, några få bilar, en lastbil och en buss. Dom fick även se vad Ven hade att erbjuda -glass från både GB och Åhus!, Chokladspa och Durumbullar! Det var dock bara det sistnämna som inhandlades denna gången.. dessa blev även deras fika. Efter vidare cykling på smala stigar, vändning vid återvändsgränder, uppför branta backar och nerför djupa sluttningar, genom skogssnår och öppna fält, var dom fyra vännerna tillbaka i hamnen. En liten stund senare kom båten och dom åkte hem igen.
         



awesooome girls!

Valde jag fel?

Jag gjorde ett val, valde något framför något annat.
Ibland ångrar jag det, och ibland inte.
Ibland tänker jag: det är bra med förnyelse.., men ibland saknar jag det gamla.

Kan man någonsin få tillbaka dåtiden?
Eller måste man leva i nuet och blicka framåt?
Kan inte framtiden få vara länkad till dåtiden?

Man kan älta det om och om igen,
eller så kan man gå vidare.
Men jag kan inte hjälpa att tänka:
Valde jag fel?



090714

Ja, då har första antagningsbeskedet kommit och jag kom in på Webdesign och Medie -och kommunikationsvetenskap, kommer läsa Webdesign i alla fall =) sen får vi se vad som händer med jobb och så...

Nu är det en vecka tills jag åker på familjesemester till Barcelona och jag är fullt uppbokad varje dag, stressigt, men det är ju jag som gjort det så. Jag vill hinna träffa alla och ha kul innan jag åker utomlands. Kommer inte tillbaka förren i mitten av augusti och då är det inte långt kvar till skolan. Vad som är jobbigt med detta är bara att jag blivit så himla stressad och irriterande men sant går detta ut över mina vänner :( förlåååt! Men inte så lätt o höra klagomål att man är 5min sen, efter att man slängt i sig maten och sprungit genom huset för att hinna ses en stund.

Idag har jag förutom att träffat girlsen en stund och planera morgondagens trip till Ven, packat, börjat sy om en kjol (kommer bilder), städat rummet, fixat tvätten, sökt jobb..., också sprungit runt en vända på stan. Snackade med fotokillarna på Mattssons foto om jag borde lämna in kameran eller köpa en ny, och vi kom fram till att det var lika bra o köpa en ny.. så det får bli i höst. Sen var jag också inne hos frisören för att snacka hårfärg, Make up Store för att boka make up-rådgivning och letat efter tidningar o annat att ha o läsa i bilen påväg ner till Barcelona.

Ikväll ska jag över till Linnea och se Harry Potter- Phenixordern, som ingen av oss sätt, passande nog inför vårt biobesök på torsdag av den nya Harry Potter filmen.

Föresten så tänkte jag berätta att bloggen mest kommer vara tillför text (eftersom att jag inte har word på min nya dator och därför inte kan skriva av mig någon annanstans), så är ni sugna på bilder hänvisar jag er till http://baris.bilddagboken.se =)

puss o kram
keep on being AWESOME!

The Circus

Jag måste ju berätta om min lördagsupplevelse, som började i onsdags när vi bestämde oss för att dra till Britneys konsert i Köpenhamn på lördagen. Låt mig bara klargöra att jag inte är något stort fan av henne, men varför inte ta chansen när man får den? På torsdagen köpte vi iaf biljetter och på lördagen 18.00 började insläppet på Parken. Vi fick sittplatser då ståplatserna var slut, men det var nog smart för annars hade man inte sett ett dugg. Kameran fick stanna hemma för jag vågade helt enkelt inte riskera att få den beslagtagen, detta hade man dock inte behövt oroa sig för för så noga kollade dom inte alls, men nu vet man det till nästa gång.

"Förband" var DJ Havanna Brown. Hade aldrig funkat om hon var kille eller inte hade de stilen hon hade (lårhöga stövlar, svart baddräkt, solbrillor, spretigt blont hår.. ja på avstånd kunde det varit Britney själv). 

Ca 21.00 började The Circus med clowner, trollkarlar och helt sjukt bra acrobater. Och efter ytterligare en halvtimme eller så kom Britney upp på scen. Hon är en stor entertainer, och man häpnades hela tiden över att dom lyckades trolla bort henne framför 47 000 åskådares ögon. Jag är inget fan av Britney men jag är ett stort fan av trollkarlar! 

Sammanfattningsvis var det en underhållande konsert som jag nu kan kryssa av på min "att göra"-lista :)



Föresten så blev jag sjukt party-pepp under och efter konserten, eller ja, egentligen redan när vi anlände till Köpenhamn. Bara för att folket där är så uppklädda och tillfixade. Jag fick ett sug av att gå ut och festa i Malmö, helst innan jag åker den 22:a, vilket kan bli lite tajt då jag har bokat upp mig varje dag. Men någonstans ska man vell kunna klämma in det med? hoppas HOPPAS!


puss o kram

Bjärreds Glass

Efter att ha hjälpt Lina med flytten idag, vilket pinsamt men sant tog död på våra armar o axlar, så åkte jag med familjen och farfar till Bjärreds brygga. Köpte en glass som smällte lika fort som vi åt, om inte snabbare. Resultatet var iaf en skön familjeutflykt :)Efter att ha hjälpt Lina med flytten idag, vilket pinsamt men sant tog död på våra armar o axlar, så åkte jag med familjen och farfar till Bjärreds brygga. Köpte en glass som smällte lika fort som vi åt, om inte snabbare.

Resultatet var iaf en skön familjeutflykt :)

btw, start of something new

Min blogg ser lite klen ut just nu men det är som med allting nytt, man börjar från grunden och sen bygger man upp det efter hand. Hoppas ni har tålamot och låter min blogg utvecklas med tiden. 

Kommer, förutom att skriva om mina dagar o tankar, även använda den i syftet att återuppta och förhoppningsvis utveckla mina webdesign-skills lite innan jag till hösten kanske ska läsa Webdesign på Campus i Helsingborg.

Tar gärna emot tips om förbättring dock, man kan alltid dra nytta av en hjälpande hand :)

strAW(E)SOME!

I'm here and now you can read my mind!

Idag har jag (med hjälp av filmen Ps. I Love You, som jag såg i morse) insett att jag ska börja ta den tiden för mig själv som jag så länge tänkt på att jag vill ha.

Så idag har jag ägnat dagen åt min nya Cosmo och koppar av blåbärs te, iklädd mjukisshorts, linne och raggsockor, medan regnet forsat ner. Nu saknas bara den egna lägenheten med hängmatta på balkongen -men det ska också bli min verklighet snart!

Resultatet av hela dagen blev i alla fall att skapa en blogg, en dagbok, en plats att skriva av sig: om mina tankar, motton, inspirationskällor, idéer, drömmar, fantasier...

hoppas ni är läs sugna och snart tittar in igen =)


ps. strawsome = strawberry+awesome!

RSS 2.0