tankar om värderingar...

Idag snubblade jag in på en hemsida med bröllopsklänningar. Axelbandslösa, v-ringade, snörade... knälånga, utsvängda, tajta... alla kritvita. Det förde tankarna in på: måste man vara traditionell? jag skulle mycket hellre ha en gräddvit klänning och gifta mig utomhus (bland blommande körsbärsträd, i en vinterträdgård eller under fallande höstlöv) än i en instängd kyrka. 

Att hela tiden behöva vara traditionell bara för att det är så man är uppfostrad är lite irriterande. Vid en viss tidpunkt måste man börja leva efter sina egna värderingar och livsfilosofi, dock med en viss respekt för äldre generationer.

Ändring av traditionella bröllop, fester, tatueringar, "oäktingar", adoptering, konvertering... hur långt kan man gå utan att bli utfryst av sin egen familj?  

Nytt utseende!

Kursen i Webdesign har precis satt igång och jag känner mig väldigt manad att testa på mina gamla kunskaper och se om jag kommer ihåg något. Så innan det nya utseendet blir fastställt ska jag prova på lite. Därför kommer det ett tag fram över bytas lite då och då. Snälla skratta inte, är fortfarande nybörjare på det här ^^. Däremot är ni mer än välkomna att komma med färg -och andra roliga förändrings-förslag!

Enyoj! (men inget skrattande eller fnittrande!)


Letar fel

Du verkar perfekt.
Hon letar fel hos dig.

Hon är osäker på sig själv.

Hon testar dig.
Du är för bra för henne.

Ni har bara ytlig kunskap om varandra.

Men du är underbar.
Och hon letar fel.


Splittrad med otalade ord...

En del av mig vill straffa dig för vad du gjorde mot oss: vill skrika och slå dig medan alla sanningar kommer ut. Sånt som cirkulerar i mitt huvud men aldrig kommit ut i talform. Det finns för många otalade ord, jag måste rensa för att få plats med nya. 

En annan del kan inte förmå sig att lägga skulden på dig: tycker synd om dig. Det var trots allt inte bara ditt fel, vi var två om det här. Om de otalade orden kommer fram kanske du får lida mer än du klarar av. Jag bryr mig fortfarande om dig.

Du går redan igenom förvrirring, ånger och frustration. Vem vet vad mina otalade ord skulle kunna göra med dig?



 

Valet är gjort.

Ibland är man tvungen att göra val, svåra val.
Val som man inte vet hur dom kommer påverka ens framtid: positivt eller negativt.
Val som man känner är det rätta just för tillfället, även om det sliter ut ens hjärta.
Är det fel eller rätt när man mår dåligt av sina val?
och när ens val påverkar fler än bara ensjälv...

Vid en viss tidpunkt är det bara dags att man börjar lyssna till sina egna råd.
De bästa råden man kan ge till sina vänner, som visar hur mycket man bryr sig om dom och vad dom förtjänar.
Just de råden, tipsen och samtalen borde man ta till sig av själv.

Valet är gjort.
Har ingen aning om det var positivt eller negativt.
Vet att det påverkade fler än mig.
Jag mår dåligt av det nu, går det över?

Releterade val i framtiden kan förekomma.


Nystart

Nu var det riktigt längesen jag skrev något här... så längesen att jag hade glömt mitt lösenord och fick skapa ett nytt för att kunna logga in (ja, då är det längesen!). Jag har funderat lite över vad som bör stå här och vad som inte bör stå här, vad jag vill att ni ska få läsa och vad som bör stanna i mitt eget huvud. Från och med nu kommer det bli en ändring på riktningen av denna bloggen. En nystart om man vill. Precis som jag anade för några veckor sen var påväg. Nu är den här.

Om ytterligare några veckor, när min webdesign-kurs kommit igång lite bättre, kommer ni få se en renovering av utseendet på bloggen med. Dvs när jag kommer ihåg hur man gör.

Framöver blir det mer tankar och mindre händelser.
Enyoj!


RSS 2.0